Vágólapra másolva!
Sebastian Deisler, a Bayern München válogatott labdarúgója vissza akart vonulni, de Joachim Löw szövetségi kapitány rábeszélte a folytatásra. A 27 éves középpályás a németországi világbajnokságról azért hiányzott, mert a torna előtt keresztszalag-szakadást szenvedett és pályafutása során ötödik alkalommal műtötték meg a térdét.

"Nagyon magam alatt voltam és ősszel azon gondolkoztam, hogy befejezem, ennek nincs tovább értelme" - mondta Deisler a bajorok dubai edzőtáborában tartott sajtótájékoztatóján. "Joachim Löw szövetségi kapitány azonban folyamatosan érdeklődött az állapotomról, sokat beszélgettünk, és azt mondta, hogy a német futballnak óriási szüksége van rám. Ez rengeteget jelentett és erőt adott a folytatáshoz."

Deisler decemberben már ismét együtt készült az első kerettel, Dubajban azonban még nem tudott edzeni, mert az elutazás előtti tréningen izomhúzódást szenvedett.

"Ez szerencsére nem komoly sérülés, pár nap pihenő után Sebastian folytathatja a munkát" - mondta Uli Hoeness menedzser. "Deisler alapembere a csapatnak, ha semmi sem jön közbe, akkor fantasztikusan sikerülhet a tavaszi szezonja."

Hoeness elárulta, hogy a bajorok igazolási terveit alapvetően befolyásolja Deisler állapota: ha végig tudja csinálni a téli felkészülést, akkor a Bayern nem szerződtet senkit a középpályára. Ellenkező esetben a klub megpróbálja megszerezni Franck Ribéryt, az Olympique Marseille világbajnoki ezüstérmes francia válogatott játékosát.