Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken kizárta a Feyenoordot az UEFA-kupából, mert a holland gárda drukkerei botrányosan viselkedtek a Nancy elleni idegenbeli csoportmérkőzésen.

A holland klubot eredetileg 200 ezer svájci frank befizetésére kötelezte az UEFA fegyelmi bizottsága, és két hazai kupameccs zártkapus megrendezését írta elő. A fellebbviteli bizottság azonban túl enyhének találta ezt a büntetést, ezért hozta meg kizáró határozatát.

A Feyenoord drukkerei a Nancy elleni november 30-i idegenbeli találkozón pár perccel a befejezés előtt összecsaptak a rendőrökkel. A rendfenntartók könnygáz bevetésével tudták megfékezni a huligánokat, a szerből azonban a játéktérre is jutott, ezért a játékvezető félbeszakította a találkozót, melynek hátralévő perceit háromnegyed órás szünet után játszották le.

A Feyenoord továbbjutott a csoportkörből és a sorsolás szerint a Tottenham Hotspur ellen kellett volna játszania. A mérkőzés játékvezetőjének Kassai Viktort jelölték.

"Még nem hallottam a kizárásról. Az UEFA határozatát nem tudom és nem is szeretném kommentálni. Pályafutásom során még nem fordult elő hogy egy meccset, melyre jelöltek azért nem tudtam levezetni, mert az egyik csapatot közben kizárták" - mondta Kassai.

A rotterdami klub vezetői döbbenten fogadták a határozatot. A Feyenoord elképzelhetőnek tartja, hogy nemzetközi választott sportbírósághoz fordul. Az egyesület szóvivője szerint, ha jogerőre emelkedik a kizáró döntés, az mintegy egymillió euró veszteséget jelenthet a klubnak.