Vágólapra másolva!
Többen is izgalommal figyelték, hogy a West Bromwich Albion vasárnapi, Wolverhampton elleni FA-kupa-meccsén Tony Mowbray pályára küldi-e Gera Zoltánt. Mindennek azért volt jelentősége, mert a kupasorozatban egy játékos csak egy klub színeiben szerepelhet, s a kupában még szintén állva maradó Middlesbrough pedig jó ideje élénken érdeklődik a magyar játékos iránt.

Nos, a végeredmény ismert: Gerát az utolsó negyedórára küldte pályára edzője, a játékos második labdaérintéséből gólt is szerzett, a WBA pedig simán továbbjutott. A sors fintora, hogy a hétfői sorsoláson kiderült, hogy a birminghami klub ellenfele az FA-kupa következő körében a Gerát kiszemelő Middlesbrough lehet.

A Boróra még vár egy megismételt meccs, de Gareth Southgate együttese alighanem továbbjut, hiszen hazai pályán kell legyőznie a Bristol Cityt (a két csapat első meccse 2-2-vel zárult).

A sorsolás szeszélyének köszönhetően két érdekes helyzet is előállhat tehát. Amennyiben Gera marad WBA-ban, akkor pont azzal a csapattal szemben segítheti győzelemre együttesét, amelyik januárban végig komoly erőfeszítéseket tett leigazolása érdekében. Amennyiben viszont létrejön a klubcsere, akkor pedig a magyar játékos a vasárnapi pályára lépése miatt nem szerepelhet majd korábbi klubja, a WBA ellen.