Vágólapra másolva!
Az Újpest FC válogatott csatára, Rajczi Péter az angol másodosztályban szereplő Barnsleyban folytatja pályafutását. A tavalyi Borsodi Liga-idény gólkirálya, akit játékostársai a bajnokság legjobbjának választottak, nyárig kölcsönben futballozik a szigetországban, ám ha elégedettek lesznek vele, akár végleg is leszerződtethetik az angolok.

Simon Davey, a Barnsley menedzsere szerint komoly erősítést jelent csapatának Rajczi szerződtetése. "Nagyon örülünk, hogy megszereztük. Már hetek óta harcolunk a csatárért, s most végre sikerrel jártunk. Péter aduász lehet a paklinkban."

"Tavaly gólkirály volt Magyarországon, többszörös válogatott játékos, ami nagyon jó ajánlólevél. Remélem, a Championshipben is hasonló formában fog szerepleni. Ezen a héten még nem számíthatok rá, igaz, a papírmunkákon már túl vagyunk, de pár apróságot még el kell intéznünk a szerződése kapcsán. Nagy megkönnyebbülés számomra, hogy egy ilyen kaliberű futballistával erősítettük meg keretünket" - nyilatkozta a kiesés ellen küzdő együttes trénere.

Rajczit tavaly állítólag a skót Hearts, valamint öt angol együttes, a Leeds United, a Stoke City, a Birmingham City, a West Bromwich és a Crystal Palace is kiszemelte, nemrég pedig a szintén skót Falkirk tesztelte, végül azonban a 24 csapatos angol másodosztályban mindössze 22. helyezett Barnsley járt sikerrel.