Vágólapra másolva!
Amennyiben a kezdeményezés pozitív visszhangra talál, Michel Platini nevét veheti fel Nancy labdarúgóstadionja. Az ötletet Jacques Rousselot, a francia élvonalban szereplő klub elnöke vetett föl, de amint azt megjegyezte, bármiféle konkrét lépés előtt egyeztetni szükséges a főbb érintettekkel.

Platini, akit pénteken választottak meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökévé, 1972 és 1979 között futballozott a Nancyban. Később a Saint-Etienne és a Juventus alkalmazásában állt.

A nemzeti csapatban 72-szer lépett pályára - ebből 50-szer csapatkapitányként -, és 41 gólt szerzett. Az 1984-es Európa-bajnokságon kilenc gólt lőtt az aranyérmes együttesben, két évvel később pedig bronzéremig vezette a válogatottat a mexikói világbajnokságon.

A Juventusszal 1984-ben bajnoki címet és Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) nyert, egy évvel később pedig ő szerezte az egyetlen gólt a Heysel-stadionban a Bajnokcsapatok Európa Kupája Liverpool elleni fináléjában, amelyet tragédia árnyékolt be. Ő az egyetlen játékos, aki egymást követő három évben (1983, 1984, 1985) elnyerte az Aranylabdát.

A lotharingiai város húszezres stadionja jelenleg Marcel Picot nevét viseli.