Vágólapra másolva!
A német bajnoki címvédő Bayern München labdarúgócsapatának vezetői megerősítették, hogy menesztették Felix Magath vezetőedzőt, s helyére a szezon végéig Ottmar Hitzfeldet nevezték ki.

A hírt először a Bild című napilap közölte, ám a klub korábban első reagálásában még nem volt hajlandó hivatalosan is bejelenteni döntését. "Lépnünk kellett, mert veszélybe került a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyünk a bajnokságban" - áll a hússzoros bajnokcsapat közleményében.

A szakember menesztése nem meglepő, hiszen a 2004 júliusában szerződtetett Magathtal ebben a szezonban a vártnál lényegesen gyengébben teljesít a gárda. Az őszi szezont a harmadik pozícióban zárták a bajorok, a bajnokság második felét pedig nagyon gyengén kezdték, hiszen múlt pénteken kikaptak a Borussia Dortmundtól, kedden pedig csupán gól nélküli döntetlent értek el hazai pályán a bennmaradásért küzdő Bochum ellen. A hátrányuk így öt pont a Werder Bremennel és a Schalke 04-gyel szemben, ráadásul a két rivális egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A német kupából már decemberben kiesett a gárda, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele.

Hitzfeld éppen Magath érkezése előtt irányította a Bayernt, amellyel 2001-ben megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot. "Távozásom óta sem szakadt meg a kapcsolatom a klubbal, majdnem minden meccs előtt és után beszélgettünk a vezetőkkel" - mondta Hitzfeld a DSF sportcsatorna esti Bundesliga-műsorában. "Az esetleges visszatérésem ma délben került szóba először, és én azonnal elvállaltam a feladatot. Rengeteget köszönhetek a Bayernnak, számomra természetes, hogy ha megkérnek rá, akkor segítek."