Vágólapra másolva!
A szombati bajnokin várhatóan ismét pályára lép David Beckham, a Real Madrid sokáig mellőzött angol futballsztárja. A 31 éves légióst ugyanis jelölték a keretbe a Real Sociedad otthonában sorra kerülő találkozóra.

Miután a középpályás január 11-én bejelentette, hogy nyártól évi 50 millió dollárért a Los Angeles Galaxynál folytatja pályafutását, Fabio Capello vezetőedző közölte: addig már nem szerepelhet a királyi gárdában. Tíz nappal később viszont már úgy nyilatkozott, hogy "még semmi sincs végleg eldöntve".

"David az elmúlt időszakban megmutatta, hogy igazi profi. Tökéletes edzésmunkát végzett, így visszatérhet a pályára. Óriási tiszteletnek örvend a csapattársai körében" - nyilatkozta Capello.

Beckham legutóbb január 7-én, a Deportivo La Coruna elleni bajnokin - csereként - játszott a Realban, amely vasárnap a Levantétól elszenvedett hazai vereségével a negyedik helyre csúszott a tabellán. Az összecsapást követően a szurkolók az olasz tréner lemondását követelték. Az új évi statisztika szerint a csapat legutóbbi hat bajnokiján négyszer kapott ki, továbbá búcsúzott a Király-kupától.

Közben az élénk fantáziával megáldott spanyol sajtóban újra felvetődött, hogy az AC Milan brazil sztárját, Kakát elvinné a Real Madrid. Az As úgy tudja, hogy a Ronaldo klubcseréjét előkészítő, véglegesítő januári tárgyalások során vetődött fel ismét a fiatal milánói középpályás Madridba szerződésének lehetősége.

Korábban az AC Milan erről hallani sem akart, azzal azonban, hogy megszerezte a szintén világbajnok Ronaldót, némiképp változott a helyzet. A spanyol újság szerint az olaszok a mali Mahamadou Diarrát, az olasz Fabio Cannavarót és a brazil Robinhót kérnék Kakáért cserébe, ezen felül készpénzt is remélnek. A vételárat 60 millió eurós nagyságrendben határozták meg.

Az As azt is tudni véli, hogy az AC Milan Ronaldinhót, az FC Barcelona 2002-ben szintén vb-aranyérmes futballistáját is igyekszik majd megszerezni. A lap szakértője szerint a Real Madrid új csapatot akar építeni a következő szezonra, s annak motorja Kaká, valamint a jelenleg a Manchester Unitedben játszó portugál Cristiano Ronaldo lenne.