Vágólapra másolva!
Ottmar Hitzfeld, a címvédő Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője gratulált a listavezető Schalke 04-nek a német bajnokság megnyeréséhez. A gelsenkircheni együttes hat ponttal vezeti a Bundesligát, tehát egyelőre még szó sincs arról, hogy biztosan aranyérmes lesz, a Hitzfeld vezette bajorok viszont tényleg távol állnak a címvédéstől.

Forrás: [origo] A legutóbbi Bundesliga-forduló góljai

"Bár még tizenhárom forduló hátravan, úgy gondolom, már most gratulálhatunk a Schalke 04-nek a bajnoki címhez" - mondta a szakember. "A gelsenkircheniek jelenleg a legegységesebbek, nem tudom elképzelni, hogy bárki képes lenne megállítani őket. Igazából már csak a második és harmadik helyért várható komoly harc. Természetesen ezek a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciók is rendkívül értékesek."

A Schalke 04 hat pont előnnyel vezet a második helyezett Werder Bremen előtt, a harmadik VfB Stuttgart hét, a negyedik Bayern München tizenegy ponttal marad el a listavezetőtől.

A Schalkéhoz kapcsolódó hír, hogy az együttes szombaton súlyos sérülést szenvedett játékosát, Gustavo Varelát hazájában, Uruguayban műtik meg. A válogatott középpályás a Bundesliga hétvégi fordulójában, a Hertha BSC ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást, amit a csapat orvosa szerint azonnal meg kell műteni. A beavatkozást az uruguayi válogatottnál is alkalmazott specialista, Carlos Suero végzi el a közeljövőben.

Forrás: EPA

A Bayern-edző előre iszik a medve bőrére

Varela elvesztése nagy érvágás a bajnokságban élén álló gelsenkircheniek számára, hiszen ő volt a csapat egyik legjobb formában levő játékosa, de a sérülés következtében ebben az idényben már biztosan nem léphet pályára.