Vágólapra másolva!
Claudio Ranieri visszatér a futball körforgásába, ugyanis a Parma menesztette Stefano Pioli vezetőedzőt és helyére a Chelsea korábbi trénerét nevezte ki.

Az olasz klub vezetősége az AS Romától vasárnap elszenvedett 3-0-s vereség után döntött úgy, hogy felállítja a nyáron a Modenától érkezett szakembert, aki a gyenge bajnoki szereplés ellenére a legjobb 32 közé juttatta csapatát az UEFA-kupában.

Az 55 éves Ranieri játékospályafutása során az AS Roma védőjeként szerzett hírnevet. Edzői tevékenységét 1991-ben, Cagliariban kezdte. Olaszországban még a Napoli és a Fiorentina csapatát irányította, utóbbival megnyerte az olasz kupát és Szuperkupát.

Később Spanyolországba, a Valenciához szerződött, amellyel a Király-kupát hódította el. Az Atlético Madridnál tett rövid kitérője után négy évet töltött a Chelsea-nél, mellyel 2004-ben az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában. Legutóbb, tavaly februárig ismét a Valenciánál dolgozott.

A Parma 22 forduló után 15 ponttal 19., kiesést érő helyen áll a Serie A-ban, ugyanakkor az UEFA-kupában csütörtökön a portugál Bragával találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért.