Vágólapra másolva!
Lassan befejeződnek a munkálatok a Bozsik-stadionban, amelyet az elmúlt fél évben újított fel a Budapest Honvédot nyáron megvásároló tulajdonos, George F. Hemingway.

"Már az utolsó simításoknál tartunk, de a részletek a legfontosabbak, mert abból áll össze az egész. A szurkolók nem azt fogják észrevenni, hogy újrabetonozták az egész stadiont, hanem azt, ha egy apró részlet hibádzik" - mondta Gács Pál, a kispestiek ügyvezetője. Példaként a már lerakott székek felszedését hozta fel, mivel nem mutatott túl jól, hogy a piros és fekete ülésekből kirajzolódó Kispest szó első betűje a játékoskijáró egyik, míg a maradék része a másik oldalára esett.

A klub irányítója elmondta, konkrét összeget nem árulhat el, de sok száz millió forintba került a Bozsik-stadion felújítása. A centerpályán kicserélték a gyepszőnyeget, az egyes számú edzőpályát újrafüvesítették, jelenleg zajlik a hátsó földes pálya felújítása. A lelátó két részét - a vendégszektort és a kispesti ultrák helyét - leszámítva mindenhol háttámlás székeket szereltek fel, emiatt 15-ről 12 ezresre csökkent a létesítmény befogadóképessége.

A sajtó képviselőinek helyét áttették az immáron Puskás Ferencről elnevezett tribün tetejére, a pálya szélén pedig új kispadokat helyeztek el, illetve a hangosító berendezést is kicserélték. A klubházban - amely júliustól a Magyar Futball Akadémia első 25 növendékének otthona is lesz - már elkészült a kondicionáló terem, a medence és a szauna, de hamarosan megkezdik az étterem kialakítását is.

A lelátó alatti helyiségek szintén teljesen átalakulnak: lesz egy VIP-terem a tehetősebb szurkolók, illetve a szponzorok számára, de helyet kap egy sajtószoba, valamint egy nagyobb büfé és ajándékbolt is. Jelenleg ebben az épületegységben folyik a legnagyobb munka, a kivitelező cég vezetője elárulta, a nehezén túlvannak, most már csak a berendezéseknek kell a helyükre kerülniük a megújult öltözőkben és termekben. Hozzátette, kizártnak tartja, hogy március 3-án ne várja készen a szurkolókat a megszépült Bozsik-stadion a Vác elleni, első hazai bajnoki találkozón, mivel naponta mintegy ötvenen tüsténkednek a létesítményben.

Szintén újdonság Kispesten, hogy ismét árusítanak bérletet, illetve a tribünön páholyokat alakítottak ki, melyeket a korábbi legendákról (Tichy, Kocsis, Bozsik, Machos, Czibor) és drágakövekről, nemesfémekről (smaragd, rubin, gyémánt, arany, platina) neveztek el. "Szinte csak az eredményjelző maradt a régi. A fejlesztések ellenére még messze vagyunk az út végétől.

A klubház mellé például szeretnénk még egy épületet felhúzni, ugyanis a Magyar Futball Akadémia három év múlva már remélhetőleg száz fővel üzemel, márpedig ennyi gyereknek jelenleg nincs hely. Az elkövetkezendő fél év problémája még, hogy edzésekre pályát kell bérelnünk, mert a füves edzőpályánkon csak nyárra erősödik meg annyira a gyep, hogy naponta edzést lehessen tartani rajta" - mondta Gács Pál.

Az ügyvezető elmondta, tavasszal mintegy négy-ötezer szurkolóra számítanak a hazai találkozókon.