Vágólapra másolva!
A Bayern München elleni BL-nyolcaddöntőre készülő Real Madrid hazai pályán 0-0-t játszott a Betis ellen a Primera División 23. fordulójában.

Ahogy azt várni lehetett a Real Madrid állandó nyomás alatt tartotta a Betist az első percekben, később aztán enyhült a királyi gárda szorítása, de így is a hazai támadók és a sevillai kapus párharcát hozta a találkozó első harmada, és Toni Doblas több remek védéssel állta a sarat.

Az első játékrész legnagyobb helyzete ennek ellenére a Betis előtt adódott, egy gyors kontra végén Pancrate találta szembe magát Casillasszal, de a madridi kapus remekül mozdult ki, így a vendégjátékos nem tudta elgurítani mellette a labdát.

A szünet után megint a Real vette magához az irányítást, Beckham beadása után Van Nistelrooy lesgyanús helyzetből indulva ballal találta el a lécet. A túloldalon egy szöglet után Nano a comjával irányította a kapu felé a labdát, ami a jobb kapufáról jött vissza, aztán Casillas védett kétszer is bravúrosan, előbb Rivera, majd Robert kísérletét hatástalanította. A kitámadó madridiak nagy területeket hagytak a kontrázásra a Betisnek, amely azonban nem tudott élni a lehetőségge, bár Pancrete bár Casillast is becsapta, de a labda egy göröngyön megugorva elpattogott a jobb alsó sarok mellett.

A 77. percben Beckham végezhetett el 21 méterről, középről szabadrúgást, de csavarása elzúgott a jobb kapufa mellett. Aztán egy nagy kavarodás után Beckham lövése vágódott le a védőkről, ami így pont Cannavaro elé került, de az aranylabdás olasz védő csizmaszárral találta el a labdát, így odalett az újabb lehetőség.

Forrás: EPA

Még Cannavarónak is volt helyzete, de az olasz védő eltörte a labdát

A 94. percben Beckham terült el a 16-oson belül, a bíró nem látott okot a beavatkozásra, az angol középpályás így becsúszva próbálta visszaszerezni a labdát, és a mozdulat közben eltalálta Isidoro lábát, bár az eset nem tűnt súlyosnak, Muniz Fernández spori minden bizonnyal úgy vélte, hogy Beckham törleszteni akart, ezért piros lapot mutatott fel neki.

A hátralévő időben már nem történt semmi érdemleges, így maradt a 0-0, hiába nyilatkozta Fabio Capello, hogy a Real lehet a forduló nyertese, az egy ponttal nem tudott igazán közel kerülni a riválisokhoz a Madrid, amely kedden a szintén nem túl nagy formát mutató Bayernnel találkozik a BL-nyolcaddöntőben.

A másik szombati mérkőzésen sem volt gólfesztivál, a Zaragoza Diego Milito szemfüles találatával győzte le 1-0-ra a Villarrealt.

Primera División, 23. forduló:
Real Madrid - Real Betis 0-0
piros lap:
Beckham (94., Real Madrid)

Zaragoza - Villarreal 1-0 (1-0)
gól: D. Milito (31.)