Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Chelsea 80,2 millió fontos (29,9 milliárd forint) veszteséggel zárta a 2005/2006-os pénzügyi évet - jelentette be hétfőn Peter Kenyon, a klub ügyvezetője.

A nagyon jelentősnek tűnő hiány ellenére Kenyon jó hangulatban ismertette az adatokat, mert - amint azt jelezte - a 2004/2005-ös évihez képest a legutóbbi mérleg 60 millió fonttal jobb eredményt tükröz.

A klub vezetői és tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics már csak azért is optimisták, mert a kimutatások szerint az adott időszakban a gazdálkodás több fontos elemében jelentős javulást értek el: a marketing és reklámtevékenységből származó bevételek 44 százalékkal bővültek, míg a labdarúgással közvetlenül összefüggő forgalom 6,3 százalékkal nőtt.

"Ezek az adatok alátámasztják, hogy a klub működésének üzleti oldala is jól működik, hiszen minden jelentősebb paraméterben növekedést értünk el. A mérleg javulása nem áll meg, a mostani zárásban ugyanis az adidasszal 2005-ben kötött szerződésünk hozományai még nem szerepelhettek" - bizakodott Kenyon.

A klub elöljáróinak lelkendezése ellenére a szigetországi elemzők a bejelentés után emlékeztettek arra, hogy a Chelsea az angol labdarúgás történetének harmadik legnagyobb hiányát produkálta. A The Guardian utal arra, hogy amióta az orosz milliárdos birtokolja a londoni klubot, az összesített hiány 308 millió fontra rúg, miközben Abramovics már több mint 500 milliót költött az egyesületre.