Vágólapra másolva!
Több új játékossal erősített a Borsodi Liga tavaszi szezonját a harmadik helyről kezdő Zalaegerszeg labdarúgócsapata, amely Ferenczi és Kampa távozása mellett öt érkezővel is számolhat a hétvégi rajton.

Amint Nagy Ferenc klubelnök a szombati rajt előtti keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Ferenczi István és Darius Kampa távozásával főleg a támadósorba és a kapusposztra igazoltak. Másfél éves szerződést kötöttek a 24 esztendős szlovák hálóőrrel, Martin Lipcakkal.

A csatársorba érkezett a macedón-olasz Ramadoni Besnyic, vele három évre állapodtak meg. Kölcsönbe, fél évre kerül a ZTE-hez a dán Rajko Lekic az Odensétől, aki 143 dán élvonalbeli összecsapáson 77-szer volt eredményes, és egyszer gólkirály volt.

Támadó középpályásként veheti számításba Simon Antal vezetőedző a szlovák Juraj Dovicovicot, aki szintén fél évre kölcsönbe érkezett a Ruzomberoktól. Bal oldali védőként fog szerepelni a román Ciprian Dianu, vele két és fél éves szerződést kötöttek.

Nagy Ferenc kitért arra, hogy az új szerzemények minden bizonnyal megkapják a játékengedélyüket a Diósgyőr elleni, szombaton 15 órakor kezdődő hazai bajnoki mérkőzésre. A csapat célja változatlan: a dobogó.

Sopronban is akadt változás, kedden közös megegyezéssel szerződést bontott egymással Rabóczki Balázs és az FC Sopron. A válogatott kapus szabadon igazolhatóvá vált,m ezt kihasználva az NB III-as SVSE-GYSEV csapatához távozott. Rabóczki az NB III-as csapathoz amatőr szerződéssel igazol és a klubot ellenszolgáltatás nélkül segíti majd.

A soproni keretben több változás történt, Rabóczki mellett távozott Bagoly Gábor (Nyíregyháza) és Alexandru Daria (hazatért Romániába) is. Érkezett viszont Dancs Roland (Honvéd), Alexandru Dragomir (Dinamo Bucuresti), Laurentiu Rus (Nagyszalonta), F abio Manuel Pinto Kolling, Faragó Bence (Makó) és a ghánai kapus, William Amamoo (FC Sacele).

(MTI) / [origo]