Vágólapra másolva!
Parádés mérkőzésekkel folytatódik a Bajnokok Ligája, hiszen a nyolcaddöntők között több olyan párosítás is akad, amelyek előzetesen akár döntőnek is beillettek volna. Más kérdés, hogy ezen párharcok közül a Real Madrid-Bayern München találkozókon két pocsék formában lévő gárda csap össze.

A Real Madrid és a Bayern München 1999 és 2004 között szinte rendszeresen összefutott a Bajnokok Ligájában, ebben az időszakban a két együttes összesen négy párviadalt vívott egymással, egyszer pedig a csoportkörben találkozott. A mérleg a spanyolok felé billen, hiszen a négy alkalomból háromszor ők mentek tovább. A királyi gárda háza táján azonban alighanem ennyi az összes poztívum, amit elmondhatnak a Bayern elleni hazai találkozó előtt, hiszen a Real nincs valami jó formában, és a szurkolók még akkor is kritizálják a csapatot, illetve elsősorban Fabio Capello mestert, amikor sikerül meccset nyerni. A szakembernek ráadásul a sérülésekkel sincs szerencséje, a németek ellen a védő Sergio Ramos és a középpályás Mahamadou Diarra szereplése kérdéses (valószínűbb, hogy nem játszanak), míg Roberto Carlosnak ez lenne az első tétmeccse hosszabb kihagyása után. A hét végi bajnokin kiállított David Beckham azonban alighanem ott lesz a pályán, mégpedig a középpálya jobb oldalán.

Könnyen lehet, hogy az angol középpályás honfitársával, Owen Hargreavesszel is szembe kerül majd, ő ugyanis ott van a Bayern keretében, és Hitzfeld várhatóan a kezdők közé jelöli. A németek szintén nem állnak valami jól a bajnokságban, a hét végén az Alemannia Aachentől kaptak ki 1-0-ra, de egy ilyen vereséggel most minden bizonnyal elégedettek lennének. Persze egy idegenben szerzett góllal még inkább, ennek érdekében a csatársorban Roy Makaay mellett Lukas Podolski is helyet kaphat.

Kedden két angol gárda is pályára lép, az Arsenal FC és a Manchester United egyaránt idegenben szerepel. Az Ágyúsok a PSV Eindhoven vendégei lesznek, számukra ez lesz a 100. mérkőzés a legrangosabb európai kupasorozatban. Arsene Wenger csapata az előző kiírásban a 4-5-1-es felállást alkalmazva egészen a döntőig menetelt, és várhatóan most is ezzel a taktikával lép majd pályára: Thierry Henry mögött egy masszív középpálya játszhat, a védelemben pedig visszatérhet a sérüléséből felépült William Gallas - játékársa nagy szükség lehet, hiszen a jobbhátvédek közül sem Justin Hoyte, sem Emmanuel Eboué nem egészséges. A másik oldalon a sérüléssel bajlódó Jefferson Farfán játéka kérdéses, balhátvédként pedig a télen igazolt Sun Xiang játszhat - aki így a Bajnokok Ligája történetének első kínai futballistája lehet.

Forrás: EPA

Sun Xiang lehet az első kínai, aki pályára lép a Bajnokok Ligájában

A Premier League-ben csúcsformában lévő Manchester United a hét végi, Reading FC elleni kupameccsen pihentette pár kulcsemberét, aminek meg is itta a levét, hiszen nem tudott nyerni. A Lille OSC ellen Paul Scholes és Wayne Rooney is visszatér a kezdők közé, a kapuban pedig ismét Edwin van der Sar állhat. A manchesteriek jól tudják, hogy nem vehetik félvállról francia ellenfelüket, elvégre az előző kiírásban a csoportmeccsek során két összecsapáson csak egy pontot tudtak ellene szerezni. A LOSC azonban nincs jó formában, legutóbbi három bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, ráadásul egyik legveszélyesebb játékosa, a szélvészgyors jobbszélső, Kader Keita eltiltás miatt nem játszhat.

Forrás: EPA

Paolo Maldini századik BL-meccsére készül

A negyedik keddi összecsapást Glasgow-ban játsszák, ahol az AC Milan vendégeskedik, a skótok abban bíznak, hogy a hazai közönség fergeteges támogatása mellett elkaphatják az olaszokat. A rossoneróknál a legnagyobb gondot a bevethető támadók hiánya okozza: a Real Madridtól szerződtetett Ronaldo nem játszhat, hiszen a spanyolok színeiben már pályára lépett a sorozatban, Marco Borriello pozitív doppingvizsgálata miatti eltiltását tölti, Filippo Inzaghi és Gilardino pedig sérült (igaz, utóbbi azért ott van a keretben). Így egyedül Ricardo Oliveira maradt hadra fogható, így Carlo Ancelotti most valóban nem tehet mást, mint hogy a korábban sokat kritizált "karácsonyfa-alakzatban" küldi pályára csapatát, eszerint a védelem előtt Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo és Cristian Brocchi a védekező, Kaká és Clarence Seedorf pedig a támadó feladatokat látja el a középpályán. Paolo Maldininak ez lesz a 100. mérkőzése a legrangosabb európai kupában: ezt a jubileumot rajta kívül eddig csak Raúl, Roberto Carlos, Oliver Kahn és David Beckham érte el.