Vágólapra másolva!
Víctor Valdés szerint ha a Bajnokok Ligája első nyolcaddöntős meccsén a Liverpool képes volt nyerni vendégként is ellenük, akkor a Barcelona hasonlóképpen győzhet a visszavágón az Anfield Roadon. A BL-címvédő katalán gárda kapusa azután beszélt optimistán a két hét múlva esedékes meccs kilátásairól, hogy szerda este meglepetésre 2-1-re alulmaradtak az angol csapattal szemben a Nou Campban.

"A mi futballunk olyan, hogy igenis derűlátóak lehetünk. Ahogy ők diadalmaskodtak itt, mi is képesek vagyunk hasonlóra idegenben" - idézte az EFE spanyol hírügynökség Valdést, aki amúgy korántsem védett csúcsformában hazai pályán, mi több: az első gól kifejezetten az ő lelkén szárad.

Pedig a mérkőzés a Barcelona szempontjából remekül indult, hiszen Deco remek fejessel már a 14. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat. Ekkor úgy tűnt, a Barca begyűri a Rafa Benítez személyében spanyol vezetőedző irányította, 2005-ös Bajnokok Ligája-győztest, ám kevéssel a szünet előtt Craig Bellamy egyenlített, majd a vendégcsapat a 74. percben a győztes gólt is megszerezte a norvég légiós John Arne Riise révén. A címvédő igyekezett, erőlködött, de valós esélye a sikerre nem volt, amint azt a középpályás Andrés Iniesta is elismerte: "hiányoztak a lehetőségeink a második félidőben, jól zárt a liverpooli védelem".

Sikerével az angol együttes egy csaknem négy éve tartó hazai veretlenségi sorozatnak vetett véget: a Barcelona 17 európai kupameccsén nem kapott ki a Nou Campban, ahol egészen szerda estéig úgy állt a helyzet, hogy utoljára a Juventus nyert vendégként, méghozzá 2003 áprilisában, 2-1-re.

Most is 2-1- lett a vége, s külön érdekessége a találkozónak, hogy a két gólt a Liverpool két renitens futballistája szerezte. Mondhatni, ha Benítez kicsit is szigorúbb, nagy öngólt lő, hiszen bár minden oka meglett volna rá, bölcsen döntött, hogy fegyelmezés helyett játéklehetőséget adott annak a Bellamynak és Riisének, akik a szakvezetői nagyvonalúságot tökéletesen meghálálták. Bellamy nem véletlenül ünnepelte a találatát golfütést utánzó mozdulatsorral.

Tudniillik - az angol bulvársajtó beszámolója szerint - a csapatával a múlt héten Portugáliában edzőtáborozó csatár a BL-meccs előtti felkészülés közben kiruccanást tett az éjszakába: erősen ittas állapotban egy golfklubban kötött ki, ahol lábon ütötte a vele együtt levő Riisét, feldühödvén azon, hogy a hátvéd az este folyamán korábban nem volt hajlandó karaokét énekelni... Bellamy 80 ezer fontos - félhavi fizetésének megfelelő - büntetést kapott, de szerda este mégis játszhatott a csapat drukkerei és Benítez mester nagy-nagy örömére.