Vágólapra másolva!

Újabb tizenkét olasz stadionba engedik be a szurkolókat

A hétvégétől újabb tizenkét olaszországi stadionba lehet beengedni a futballszurkolókat, miután a létesítményekben végrehajtották a szigorított biztonsági előírásokban meghatározott változtatásokat.

A Belügyminisztréium csütörtök esti közleménye szerint Messinában és Modenában teljes lelátót meg lehet nyitni, míg Bergamóban, Empoliban, Firenzében, Leccében, Livornóban, Perugiában, Pescarában, Triesztben, Udinében és Veronában egyelőre csak a bérletesek szurkolhatnak a helyszínen kedvenceiknek.

Az új biztonsági előírásokat - melyek többek között kötelezővé teszik az elektromos beléptető-kapukat és a belső kamerarendszer kiépítését - azt követően vezették be, hogy február 2-án egy rendőrt megöltek a Catania-Palermo bajnoki után kirobbant tömegverekedés során.

Az eset után előzetes letartóztatásba helyezett hét futballhuligán közül hat csütörtökön hazamehetett és a továbbiakban szabadlábon védekezhet. Egyedül a rendőrgyilkossággal gyanúsított tizenhét éves rendbontó - akinek nevét továbbra sem hozzák nyilvánosságra - marad őrizetben, ő a kihallgatások során ártatlanságát hangoztatta. A gyanúsítottat a rendőrség videofelvételek tanulmányozása után fogta el. A hat távozó közül öt házi őrizetben marad, egy drukkernek pedig minden nap ugyanabban az időpontban jelentkeznie kell a rendőrségen.