Vágólapra másolva!
Az élen álló Schalke hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Bayer Leverkusentől a Bundesliga 23. fordulójában, a vendégek sikerében óriási szerepe volt a debütáló kapusnak, René Adlernek, aki bravúrt bravúrra halmozott. A Schalke botlását nem tudta kihasználni a Werder Bremen, amely 2-2-re végzett a Mönchengladbach otthonában, így csak egy pontot tudott hozni a listavezetőn.

Gelsenkirchenben az első félidő nagyjából kiegyenlített játékot hozott, aztán a szünet után nagyon rákapcsoltak a hazaiak, a 48. percben Halil Altintop már Adler kapus mellett is elemelte a labdát, de Haggui a gólvonal elől mentett.

Aztán egy végletekig kigurigázott akció végén Kuranyi lehetett volna a befejezőember, de kicsit hosszan vette át a labdát, és ez elég volt Adlernek, hogy belevetődjön a lövésbe. Rendületlenül jöttek előre a királykékek, Lincoln kétszer is veszélyeztetett, előbb 19 méterről ágyúzott a léc fölé, majd Kuranyi csúsztatása után közelről durrantott estében fölé.

Adler tartotta a lelkét a Leverkusenben, Halil Altintop és Lincoln lövésénél is bravúrral piszkálta ki a labdát a jobb alsó sarok elől. Hoogland 35 méterről próbálta meglepni a debütáló portást, de ezt a párharcot is a 22 éves kapus nyerte. Bajramovicot nem dicsérték meg a társak, amikor négyen vitték két védőre a labdát, és ő passz helyett lőtt, Adlernek már annál inkább kijutott a gratulációból, mert megint nagyot fogott.

Forrás: EPA

Adler (jobbra) kivédte a Schalke-játékosok szemét

És ahogy az lenni szokott a nagy Schalke-offenzíva közepette sikerrel vitt végig egy kontrát a Bayer, Schneider labdájával Kiessling iramodott meg a jobb oldalon, majd bemutatott két remek cselt, aztán a kiinduló Neuer mellett a kapu közepébe helyezett.

A kétségbeesetten támadó hazaiak erejéből még egy helyzetre futotta, Rafinha lökete kijött Adlerről, de mielőtt Kuranyi odaérhetett volna, önfeláldozó mentéssel elütötte a labdát, így maradt az 1-0-s vendégsiker, amit Lincoln annyira nehezen viselt el, hogy nekiment Schneidernek, kapott is egy piros lapot érte.

A másik találkozón Wome 30 méterről akasztott nagy gólt a jobb sarokba, de a Gladbach hamar válaszolt, éppen Wome ragadt benn, amit Delura használt ki, és egy higgadt guritással egalizált. A hajrában Vranjes góljánál úgy tűnt, hogy mégis révbe ér a Bremen, de a 94. percben Rafael pontot mentett a hazaiaknak, aminek Gelsenkirchenben is örültek.

Bundesliga, 23. forduló:
Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 2-2 (1-1)
gól:
Delura (17.), Rafael (94.), illetve Wome (11.), Vranjes (84.)

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)
gól: Kiessling (85.)
piros lap: Lincoln (Schalke, a lefújás után)

[origo]

Huszti fontos gólt szerzetthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070224ronaldo.html?pIdx=1