Vágólapra másolva!

Eto'o és Ronaldinho szétszedte a Bilbaót

Az utóbbi időben inkább durcáskodásával és az edzőt, valamint a játékostársakat kritizáló nyilatkozataival kitűnő Samuel Eto'o visszatért a Barcelonába, ráadásul nem is akárhogyan, gólpasszt adott, majd gólt lőtt a Bilbao ellen, a címvédő végül 3-0-ra diadalmaskodott. A forduló előtt a katalánokkal azonos pontszámmal álló Sevilla csak ikszelt a Getafe otthonában, és nem tudott nyerni a Valencia sem, amely az utolsó pillanatokban engedte ki a kezéből a győzelmet a Gimnástic vendégeként.

A 23. percig bírta a nyomást a Bilbao a Nou Campban, ekkor Giuly húzott el a jobb oldalon, középre lőtt labdáját Amorebieta a saját lábára rúgta, onnan pedig a bal sarokba csorgott a játékszer, ezzel a furcsa öngóllal szerzett vezetést a Samuel Eto'ót újra a soraiban tudó Barca.

A kameruni a 29. percben jelezte, hogy nem felejtett el futballozni, Ronaldinho passzát dropból, belsővel tette vissza az érkező Xavinak, aki egy pattanás után 14 méterről a jobb sarokba küldte a labdát. A félidő végén aztán Eto'o is feliratkozott a góllövők közé, Ronaldinho ugratta ki a leshatárról induló támadót, aki ballal gurított el a kapus alatt.

A szünet után már örömjátékot produkáltak a gránátvörös-kékek, Iniesta például egy akción belül kétszer is gólt lőhetett volna, de előbb a kapufa akadályozta meg ebben, majd a bal lába, amellyel a város túlsó végére bombázta a labdát 6 méterről.

Innentől beindult a Ronaldinho-show, a súlya miatt kritizált brazil zseni az 59. percben csak a kaput és a szögletzászlót nem cselezte ki, a bilbaóiak sorban feküdtek a földön, mint ha egy jól sikerült házibuli után lennének, de a slusszpoén elmaradt, mert a szólót lezáró emelés a kapufán landolt. A folytatásban is bevetette a trükkarzenál nagy részét a mosolygós 10-es, de a gól nem jött össze neki, egyszer Aranzubia kapust, egyszer pedig a lécet hibáztathatta ezért.

A hét közben az UEFA-kupában továbbjutó Sevilla 0-0-ra végzett a Getafe vendégeként, így két ponttal a Barca mögé szorult, míg a Valencia hiába vezetett sokáig Joaquín lesgyanús helyzetből szerzett góljával, a sereghajtó Nástic a legvégén egyenlíteni tudott. Az alsóházi gárdák közül a Celta leadta kétgólos előnyét a Santander ellen, a Mallorca a hajrában bukott el a Villarreal vendégeként, a Betis és a Levante pedig lőtt gól nélkül is pontot szerzett.

Primera División, 24. forduló:
Gimnástic - Valencia 1-1 (0-0)
gól:
Rubén Castro (92.), illetve Joaquin (66.)

Celta Vigo - Racing Santander 2-2 (2-0)
gól: Baiano (25., 11-esből), Bamogo (33.), illetve Munitis (55.), Cristian Alvarez (79., 11-esből)

Getafe - Sevilla 0-0

Levante - Real Zaragoza 0-0
piros lap:
Descarga (Levante, 90.)

Osasuna - Espanyol 0-2 (0-1)
gól: Corominas (13.), Tamudo (65.)
piros lap: Jarque (75., Espanyol)

Real Betis - Recreativo Huelva 0-0

Villarreal - Real Mallorca 2-1 (1-1)
gól: Tomasson (38.), Fuentes (90.), illetve Pereyra (26.)

Barcelona - Athletic Bilbao 3-0 (3-0)
gól: Amorebieta (23., öngól), Xavi (29.), Eto'o (40.)

Iksz lett a madridi derbihttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070224ronaldo.html?pIdx=4