Vágólapra másolva!
Szerdán is pályára lépnek az olasz élvonalbeli futballcsapatok, a Serie A 26. fordulójában a listavezető Internazionale az Udinesét fogadja, a második helyezett Roma a Chievo vendége lesz, míg a dobogó legalsó fokán tanyázó Palermo a Milannal mérkőzik meg, a piros-feketéknél gondok lehetnek a védelem összetételével, mert nyolc hátvéd nem tartott a csapattal Szicíliába.

A Milan szempontjából pedig nagyon fontos lenne begyűjteni a három pontot Palermóban, mivel jelenleg nyolc pont a lemaradása Carlo Ancelotti csapatának a harmadik helyen álló rózsaszín-feketék mögött, de a Palermo egy mérkőzéssel többet játszott, úgyhogy közel sem lehetetlen feladat, hogy odaérjen a dobogóra a szezont mínusz nyolc pontról kezdő milánói alakulat.

Lényegesen könnyebb lenne Ancelotti helyzete, ha a Renzo Barbera-stadionban számíthatna Maldini, Costacurta, Nesta, Cafú, Kaladze, Jankulovski, Oddo vagy Serginho játékára, de egyikük sem áll rendelkezésére, így kénytelen volt a Primavera csapatból feltölteni a keretet, Bruscagin, Darmian és Bottini személyében három fiatal játékos csatlakozott a többiekhez.

Az ősszel a Palermo 2-0-ra nyert a San Siróban, így lenne miért visszavágnia Kakáéknak, akik az előző szezonban sikerrel tették meg a szicíliai túrát, igaz, az akkor gólt szerző Filippo Inzaghi és Andrij Sevcsenko most nem lesz ott soraikban...

A bajnokságot toronymagasan, tizennégy ponttal vezető Inter már csak egyetlen csapatot nem tudott legyőzni a húszcsapatos Serie A-ban, méghozzá azt az Udinesét, amellyel szerda este találkozik a San Siróban (ez lesz az egyetlen esti meccs, az összes többi 15 órakor kezdődik). Roberto Mancini együtteséből hiányozni fog a sérült Vieira és Cambiasso, valamint az eltiltott Stankovic, de hogy így is maradt elég ásza a kék-feketéknek, azt jól jelzi, hogy a La Gazzetta dello Sport előrejelzése szerint csak a kispadon kezd majd Samuel, Burdisso, Cruz, Crespo.

A második helyezett Roma a 15. Chievo vendége lesz, papíron fővárosi sikert ígér az összecsapás, de a veronaiak minden bizonnyal önbizalommal felvértezve várják a Farkasokat, miután hétvégén 3-0-ra legyőzték a Torinót.

A Toro régi-új edzővel készül a fordulóra, Alberto Zaccheronit menesztették a Chievótól elszenvedett vereség után, helyét az a Gianni De Biasi vette át, akit három nappal a bajnoki rajt előtt menesztették. A kiesőhelyen álló Messinában Bognár Zsolt egyelőre a játékengedélyére vár, így nélküle próbál meg pontot, pontokat lopni az idény meglepetéscsapatának számító Empoli otthonából a piros-sárga gárda.