Vágólapra másolva!
Még a tőle megszokottnál is csipkelődőbb hangnemet ütött meg José Mourinho a Chelsea Ligakupa-győzelmét követően: a szókimondó portugál "műugrónak" nevezte Manchesterben futballozó honfitársát, Cristiano Ronaldót, és gúnyt űzött az Arsenalból is, amiért az képtelen bármilyen trófeát nyerni. 

"Ez az a szezon, amikor a manchesterieknek mindenben szerencséjük van" - panaszkodott a Chelsea trenere, akinek csapata a bajnokságban kilenc ponttal van lemaradva a listevezető Unitedtől. "Először is elkerülik őket a sérülések, aztán a Bajnokok Ligájában csupán egy erősen kifogásolható gólt tudnak szerezni, de azzal megnyerik a meccset. A Fulham ellen igazán vereséget érdemelnének, végül mégis győznek. Korábban a Tottenhammel is nehezen bírnak, de jön a műugró Ronaldo, a bíró tizenegyest ítél, és 4-0 lesz a vége. Úgy látszik, idén minden az ő oldalukon áll, dehát ilyen a futball."

Természetesen nem maradt ki a szurkálódásból Mourinho régi ellenfele, Arsene Wenger sem. A portugál szerint a francia sokkal kisebb nyomás alatt dolgozhat az Arsenalnál, és valószínűleg már nem is emlékszik a két évvel ezelőtti FA-kupa-döntőre, amikor az Ágyúsok legyőzték a Manchester Unitedot.

"Én sem bánnám, ha klubom adna nekem 4-5 évet és azt mondaná: nem fontos a győzelem. Kényelmes lehet, ha bajnokságról bajnokságra veszítesz, de nem baj, mert újabb évek állnak rendelkezésedre a csapatépítéshez. Az Arsenalnak ragyogó képességű fiatal srácai vannak, az élükön topmenedzserrel, ígéretes jövővel. Csak éppen amióta Angliában dolgozom, egyetlen trófeát sem nyertek."

A Chelsea a vasárnapi Ligakupa-döntőben 2-1-re legyőzte az Arsenalt, a két edző a meccs előtti héten folyamatosan üzengetett egymásnak a sajtóban, sokak szerint ennek tudható be, hogy a pályán is elszabadultak az indulatok, minek következtében a játékvezető a 95. percben három futballistát is kiállított.