Vágólapra másolva!
A legjobb négy közé jutás volt a tét a német kupában, ahol pályára lépett a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover is, a magyar középpályást a 80. percben lecserélte edzője, így a 0-0-ra végződő találkozón már nem volt ott a csapatban a büntetőpárbajban, ami a Nürnbergnek sikerült jobban. Angliában két párharcban újrajátszásra került sor az FA-kupa nyolcaddöntőjében, és a Manchester mellett a Middlesbrough jutott tovább, utóbbi gárda a Gera Zoltánt a 87. percig soraiban tudó West Bromwichot ejtette ki tizenegyesekkel.

Huszti Szabolcs két okból is bosszankodhatott, amikor edzője a 80. percben lehozta a Nürnberg ellen, egyrészt így nem lehetett ott a végül a továbbjutásról döntő büntetőpárbajban, másrészt éppen az a Jiri Stajner rontotta el a sorsdöntő tizenegyest, aki a helyére érkezett.

A hazaiak trénere, Hans Meyer remekül taktikázott, a büntetők előtt kapust cserélt és ez a húzása tökéletesen bevált: az elsőszámú hálóőr, Raphael Schäfer helyére beálló Daniel Klewer két lövést is kivédett, így a nürnbergiek 1982 után jutottak be ismét a legjobb négy közé a kupában.

Ami a másik két párharcot illeti, a Wolfsburg 25 perc alatt dűlőre vitte a dolgot az Aachen ellen, míg a Frankfurt a második félidő közepén a japán Takahara duplájával vette el a másodosztályú Kickers Offenbach kedvét a további tusakodástól. Az utolsó negyeddöntőre ma este kerül sor, Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC Stuttgartba látogat, ahol az elmúlt pénteken 0-0-t ért el. Egy valami biztos, döntetlen most nem lesz.

német kupa, negyeddöntő:
1. FC Nürnberg - Hannover 96 0-0, tizenegyesekkel: 4-2

VfL Wolfsburg - Alemannia Aachen 2-0 (2-0)
gól:
Klimowicz (12.), Marcelinho (25.)

Kickers Offenbach (II. oszt.) - Eintracht Frankfurt 0-3 (0-1)
gól: M. Fink (11.), Takahara (61., 72.)

szerdán:
VfB Stuttgart - Hertha BSC 20.30

Angliában a Manchester United gyakorlatilag hat perc alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését a Reading otthonában: a Vörös Ördögök Gabriel Heinze, Louis Saha és Ole Gunnar Solskjaer korai góljaival nyerték meg az összecsapást, igaz a hazai gárda fantasztikusan küzdött, de csak két gólt tudott ledolgozni a hamar összeszedett hátrányból.

A másik találkozón a a West Bromwich ugyan Darren Carter találatával vezetett a félidőben a Middlesbrough ellen, de az elsőosztályú gárda Mark Viduka révén egyenlített, és végül büntetők döntöttek, amelyben Gera Zoltán már nem vállalhatott szerepet, lévén Tony Mowbray a 87. percben lecserélte.

Az első öt párban mindkét oldalán akadt egy-egy hibázó Neil Clement, illetve Dong-Gook Lee révén, aztán a folytatásban a Boróból George Boateng eredményes volt, a Gera helyére beálló Sherjill MacDonald viszont fölévágta a labdát, megpecsételve ezzel a WBA sorsát.

Forrás: EPA

Boro-öröm a büntetőpárbaj után

FA-kupa, nyolcaddöntő, megismételt mérkőzések:
West Bromwich Albion (II. osztályú) - Middlesbrough 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) - büntetőkkel: 4-5
gól:
D. Carter (26.), illetve Viduka (63.)
piros lap: Ellington (93., West Bromwich)

Reading - Manchester United 2-3 (1-3)
gól:
Kitson (23.), Lita (84.), illetve Heinze (2.), Saha (4.), Solksjaer (6.)

szerda:
Blackburn Rovers - Arsenal 21 ó

A negyeddöntő párosítása (március 10. és 11):
Chelsea - Tottenham Hotpsur
Plymouth Argyle - Watford
Middlesbrough - Manchester United
Arsenal/Blackburn Rovers - Manchester City

Franciaországban a Nantes tizenegyesekkel, a Marseille könnyedén jutott be a legjobb négy közé a kupában.

francia kupa, negyeddöntő:
Olympique Marseille - Vannes (III. oszt.) 5-0 (2-0)
gól:
Niang (1.), Maoulida (32, 66., az elsőt 11-esből), D. Cissé (61., 11-esből), Pagis (91.)

Sedan - Nantes 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - büntetőkkel: 5-6
gól: Pujol (14.), illetve Keserű (15.)