Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 19. fordulójában a listavezető MTK hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Pécs ellen. A kiegyenlített első félidő után a kék-fehérek játszottak fölényben, de helyzeteiket nem tudták gólra váltani.

Borsodi Liga, 19. forduló
MTK Budapest - PMFC Pécs-Plaza 0-0 (0-0)
Hidegkuti Nándor-stadion, 1000 néző
vezette: Solymosi (dr. Kovács, Takács)
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Bori (Urbán, 80.), Pintér Á. (Németh K., 46.), Zsidai, Czvitkovics - Kanta J., Hrepka
Pécs: Herbert - Finta, Szabados, Dienes, Szekeres Zs. - Lukács T. (Sipos J., 76.), Pavicevic, Pest K., Szatmári L. (Lantos, 60.) - Kulcsár Á., Nógrádi (Sztipánovics, 46.)
sárga lap: Zsidai (65.), illetve Szatmári L. (4.), Lantos (84.), Pavicevic (90.)

16. perc: Czvitkovics kapta meg a labdát az ellenfél kapujától 30 méterre, majd lövésre szánta el magát, a labda kevéssel szállt a bal felső sarok fölé.

21. perc: Formás pécsi támadás végén a középre adott labdát Szatmári lőtte 16 méterről kapura, Végh bravúrral védett.

33. perc: Szép kényszerítő után Kulcsár tört be a büntetőterültre, majd az ötös bal oldali sarkáról tüzelt, de Végh lábbal védett.

42. perc: Két csel után Czvitkovics tálalt középre Kanta elé, aki nagy helyzetben, 14 méterről a kivetődő Herbertbe lőtt.

43. perc: Pest kapta meg a labdát a hazai kaputól 20 méterre, lövését Végh a felső sarokból ütötte szögletre.

45. perc: Bori távoli bombája a pécsi kapusról kipattant, de az érkező Kanta lövését szögletre tudta menteni.

Forrás: MTI

53. perc: Bori bal oldali középre adását Németh jól tartotta meg, majd a visszagurítását Zsidai lőtte rá, de Herbert biztosan fogta a labdát.

63. perc: Bal oldali szögletrúgás után Lambulic éles szögből leadott lövését Herbert ütötte ki, majd Rodenbücher fejelt a pécsi kapus kezébe.

66. perc: Jobb oldali MTK szabadrúgás után Németh fejese csattant a felső lécen.

81. perc: A védők által kifejelt labdát Sipos küldte kapura, de Végh parádésan védte a felső sarokba tartó labdát.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, a hazaiaknak és a bátran játszó pécsieknek is volt lehetőségük a gólszerzésre. A hazaiak egyszer be is vették a kaput, a játékvezető azonban les miatt nem adta meg az egyébként szabályos találatot.

A szünet után átvette a játék irányítását az MTK, és hosszú percekre beszorította ellenfelét. Sorra dolgozták ki lehetőségeiket a kék-fehérek, azonban nem sikerült bevenniük Herbert hálóját. A pécsiek ekkor már az eredmény tartására törekedtek, erőfeszítéseiket pedig siker koronázta, így egy ponttal térhettek haza.

Mobilpress