Vágólapra másolva!
Kispesti örömünnepet hozott a megújult Bozsik-stadion avatása: a Budapest Honvéd hatgólos győzelmet aratott a sereghajtó Vác ellen a labdarúgó Borsodi Liga 19. fordulójában. Ami a szombati játéknap többi meccseit illeti: a Vasas Tatabányán, a Sopron Diósgyőrben diadalmaskodott, a Fehérvár-Paks és az Újpest-REAC meccsek döntetlenre végződtek, a Győr Gyirmóton 2-1-re legyőzte a Zalaegerszeget. A címvédő Debrecen hétfőn este 18 órakor a Kaposvárt fogadja.

A Budapest Honvéd visszafogott ünnepséget tartott a Vác elleni mérkőzés előtt a megújult Bozsik-stadionban, amelyet Szekeres Imre honvédelmi miniszter és George F. Hemingway, a klub tulajdonosa adott át. A program már kora délután az utánpótláscsapatok felvonulásával elkezdődött, illetve a szurkolókat kisebb csoportokban körbevezették a létesítményben. A stadiont a klubvezetés korábbi nyilatkozata szerint "sok százmillióiért" újítottak fel.

Tíz perccel a találkozó kezdete előtt a hazai játékosok egyenkénti bemutatásával kezdődött a tényleges ceremónia. Ezt követően Szekeres és Hemingway vágta át azt a kifeszített szalagot, amely az aréna átadását jelezte. "Óriási értéke a magyar futballnak ez a klub, s ez a stadion garantálja a szép, 1909-ben kezdődött hagyományok folytatását" - mondta Szekeres.

Gajda Péter kispesti polgármester megköszönte a tulajdonosnak a csapatért tett erőfeszítéseit, s arra kérte, "tartsa meg jó szokását". A nagy taps közepette felszólaló Hemingway köszönetet mondott a mintegy 5000 szurkolónak. A játékosok 6-0-s sikerrel hálálták meg az aréna felújítását.

Borsodi Liga, 19. forduló:
Budapest Honvéd - Dunakanyar-Vác 6-0 (1-0)
Bozsik-stadion, 5000 néző
v.: Pánczél
Honvéd: Tomic - Schindler, Debreceni, Smiljanic (Zana, 82.), Vincze Z. - Dobos, Benjamin, Szabó T., Diego (Ivancsics, 32.) - Ndjodo (Bogdanovic, 46.), Hercegfalvi.
Vác: Djokic - Rusvay, Kovács P., Makrai, Dudás (Vén, 44.) - Prado (Gáspár, 83.), Lázár, Cristiano, Bozori - Palásthy, Szabó V. (Kulcsár, 46.)
gól: Szabó T. (38., 89.), Kovács (66., öngól), Dobos (74.), Hercegfalvi (75.), Bogdanovic (80.)
sárga lap: Ndjodo (21.), illetve, Prado (13.), Makrai (23.)

19. perc: Hercegfalvit ugratták ki, aki a jó ütemben kimozduló Djokic mellett már nem tudta elpasszolni a labdát, a kipattanót pedig Ndjodo 12 méterről úgy sem tudta a hálóba passzolni, hogy a vendégek hálóőre a földön feküdt.

38. perc: Szabó Tibor gyűjtötte be a labdát 30 méterre a váci kaputól, majd egy csel után leadott 18 méteres lövése megpattant Kovácson, így a labda Djokicot becsapva a bal alsó sarokba hullott (1-0).

66. perc: Dobos tört be a 16-oson belülre, középre gurított a berobbanó Bogdanovicnak, de az őt megelőző Kovácsról pattant a labda a kapuba (2-0).

74. perc: Dobos váratlanul az indításra váró és lesre állító váci védők között kapura tört, senki nem érte utol, így a kapujából kimozduló Djokic mellett könnyedén a kapu közepébe passzolt (3-0).

75. perc: Hercegfalvi kapott labdát a jobb oldalon a 16-oson vonalán, és nagyszerű megoldást választva a hosszú felső sarokba emelt a kint álló Djokic felett (4-0).

80. perc: Hercegfalvi ugrott ki a bal oldalon, majd a középen érkező Bogdanovicnak passzolt, a télen Debrecenből érkezett csatárnak pedig csak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát (5-0).

89. perc: Dobos jobb oldali beadását Szabó 12 méterről a jobb sarokba rúgta (6-0).

Forrás: MTI

Forrás: [origo] Majálisra emlékeztetett a stadionavató hangulata

Az első perctől a Honvéd irányította a játékot, leginkább mélységi indításokkal próbálkozott, de a kiugratások többsége vagy pontatlan volt, vagy a váci védők helyezkedtek jól. A félidő hajrájához közeledve a hazaiak egy szerencsés gólnak köszönhetően megszerezték a vezetést.

A folytatásra a vendégek sokkal harcosabban jöttek ki, de a kispestiek rövid idő alatt felvették a ritmust, majd ismét kezükbe vették az irányítást. A játékrész közepén esett újabb hazai gól után összeomlottak az edzőváltáson átesett váciak, így a hazaiak igazi gólparádét rendezhettek. A találkozó lefújását követően a kerítés mentén mintegy száz görögtüzet gyújtottak a hazai ultrák.