Vágólapra másolva!
Bár a keddi Bajnokok Ligája-nap a Barcelona Liverpool elleni kiesésétől volt hangos, ám a legsokkolóbb jeleneteket Spanyolországban láthatták a nézők. A Valencia Inter elleni nyolcaddöntős találkozója gól nélküli döntetlenre végződött, ez pedig az első, olaszországi találkozón elért 2-2-t követően a spanyolok továbbjutását eredményezte. A meccs a hármas sípszóval nem ért véget, hiszen a játékosok összeverekedtek a pályán.

A lefújást követően Carlos Marchena, a hazaiak védője provokálni kezdte Nicolas Burdissót, a milánóiak argentin futballistáját, aki erre "beszólt" a spanyol válogatott játékosnak. Ezután David Navarro a cserepadról a játéktérre rohanva megütötte Burdissót, akinek eltört az orra.

A két csapat futballistái valamennyien a pályára futottak, és csak hosszas dulakodás után vonultak be az öltözőkbe, ám ekkor még nem volt vége az incidensnek: Francesco Toldo, a kék-feketék cserekapusa berontott a hazaiak öltözőjébe, majd Luis Figo és Esteban Cambiasso is kísérletet tett erre, őket azonban a biztonságiak vissza tudták tartani.

"Egy Valencia-játékos berohant a pályára és eltörte Burdisso orrát. Toldo látta az esetet és ettől elborult az agya" - nyilatkozott a történtekről Roberto Mancini, az Inter vezetőedzője.

"Úgy gondolom, mindkét csapat hibázott. Néhány játékos nem tudott uralkodni az indulatain. Szégyen, hogy így kellett befejezni az összecsapást" - mondta Quique Sanchez Flores, a Valencia trénere.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a nyolcaddöntő ügyében. "Alaposan kielemezzük a történteket, rendkívüli szigorral fogunk eljárni. A fegyelmi bizottság március 22-én tárgyalja az esetet" - jelentette be az UEFA illetékese.

Időközben a főkolompos Navarro töredelmes bocsánatkéréssel próbált javítani a helyzetén: "Borzasztóan sajnálom, amit tettem, még sosem viselkedtem így. Amikor láttam, hogy nekiesnek Carlosnak, elvesztettem a fejem. Minden büntetést elfogadok, és hamarosan elnézést kérek telefonon Burdissótól."