Vágólapra másolva!
Eseménydús héten van túl az európai labdarúgás, hiszen a Bajnokok Ligájában kialakult a legjobb nyolc mezőnye, és három topligában is csúcsrangadóra került sort. Ezek közül kettőből (FC Internazionale-AC Milan és Bayern München-Werder Bremen) senki sem tudott bekerülni álomcsapatunkba, az FC Barcelona-Real Madrid mérkőzésről viszont a mesterhármast szerzett Lionel Messi igen.

A kapus: Dimitriosz Elefteropulosz (görög, Ascoli)
A Serie A sereghajtója kisebbfajta meglepetést okozott azzal, hogy idegenben szerezte meg a három pontot a Siena ellen. A győzelem egyik fő letéteményese a sérült Gianluca Pagliucát remekül pótló görög portás volt, aki több bravúros védést is bemutatott.

A jobbhátvéd: Yoanes Kaboul (francia, AJ Auxerre)
A gall gárda immár öt forduló óta veretlen hazája bajnokságában, a hét végén idegenben verte 1-0-ra a Paris Saint-Germaint. A mindent eldöntő találatot a saját nevelésű védő, Kaboul szerezte, aki emellett a védőmunkáját is kiválóan látta el.

Az egyik belső védő: Jamie Carragher (angol, Liverpool FC)
A Vörösök a címvédő Barcelonát búcsúztatták a BL-től annak ellenére, hogy a liverpooli visszavágón kikaptak 1-0-ra a katalánoktól. Szinte minden szakértő véleménye egyezett abban, hogy a meccs legjobbja az angolok középhátvédje, Carragher volt. A saját nevelésű bekk hibátlanul futballozott, így a liverpooli drukkerek megint elénekelhették egyik kedvenc dalukat, amely szerint egy olyan csapatról álmodnak, amelyben 11 Carragher játszik.

A másik belső védő: Alex (brazil, PSV Eindhoven)
A holland együttes védője ugyan öngólt lőtt az Arsenal ellen a Bajnokok Ligájában, de ezt a hajrában továbbjutást érő találattal tette jóvá, emellett mezőnymunkája is kiemelkedő volt. A brazil bekk sokszor szinte egymaga állta az Ágyúsok rohamait, és hatalmas szerepe volt a PSV továbbjutásában.

A balbekk: Mirko Basa (szerb, Le Mans UC)
A francia kiscsapat az előző idényhez hasonlóan nem küszködik kiesési gondokkal, hanem a Ligue 1 középmezőnyében található, és ezen pozícióját a hét végén egy győzelemmel stabilizálta az AS Saint-Etienne ellen. A mérkőzés legjobbja a hazaiak csapatkapitánya, a szerb balhátvéd volt, aki a L'Equipe-től ezért hetes osztályzatot kapott.

A középpálya jobb oldalán: Aaron Lennon (angol, Tottenham Hotspur)
A londoniak a múlt héten mindkét mérkőzésükön három találatot szereztek, melyek közül négyet Lennon készített elő: kettőt az UEFA-kupában a Sporting Braga, kettőt pedig az FA-kupában a Chelsea ellen. A válogatott jobbszélső sérüléséből felépülve kezdi visszanyerni korábbi remek formáját, aminek a Spurs hívei rendkívül örülhetnek.

Forrás: EPA

Lennont a Chelsea ellen sem volt könnyű megállítani

Az egyik belső középpályás: Emerse Faé (elefántcsontparti, FC Nantes)
A Kanárik még mindig kieső helyen állnak a Ligue 1-ben, de már csak egy pont a lemaradásuk a bennmaradáést érő pozíciókkal szemben, köszönhetően az AS Nancy elleni hazai győzelemnek. A meccsen a védekező középpályás Faé amellett, hogy alapfeladatát hibátlanul látta el, még egy gólt is szerzett.

A másik belső középpályás: Frank Lampard (angol, Chelsea FC)
A londoni együttes a Bajnokok Ligájában hozta a kötelezőt, és ha nehezen is, de kiverte az FC Portót, majd az FA-kupában kétgólos hátrányból felállva kiharcolta az újrajátszás lehetőségét a Tottenham ellen. Lampard főleg az utóbbi meccsen villogott, kétszer is eredményes volt.

A középpálya bal oldalán: Alessandro Rosina (olasz, Torino)
A torinóak középpályása remek formában van, hiszen a Catania elleni bajnokin már a hetedik találatát szerezte ebben az idényben - és ez a gól ezúttal három pontot ért a csapatnak. A ballábas futballista a gólon kívül is kiválóan futballozott, nem csoda, hogy az olaszok nyolcasra értékelték teljesítményét.

Az egyik gólfelelős: Lionel Messi (argentin, FC Barcelona)
A katalánok ugyan a Bajnokok Ligájában nyertek a Liverpool ellen, de ez a győzelem vereséggel ért fel, hiszen kiestek a BL-ből. A Real Madrid elleni szuperrangadón is közel álltak a vereséghez, de az utolsó percben harmadszor is jött Messi, és pontot mentett csapatának. Az argentin támadó mesterhármasával az egész mezőny legjobbja volt az El Clasicón.

Forrás: EPA

Messi háromszor egyenlített a Real Madrid ellen

A másik gólfelelős: Francesco Totti (olasz, AS Roma)
A Farkasok kisebbfajta meglepetést okoztak azal, hogy a BL-ben idegenben verték az Olympique Lyont, ezt követően az Udinese hazai legyőzése már rutinfeladat volt a számukra. Az egyedüli előreolt ékként futballozó Totti alaposan kitett magáért, a Lyon ellen gólt fejelt, és az udeneiek kapuját is bevette kétszer, amivel megerősítette helyét a Serie A góllövőlistájának élén.