Vágólapra másolva!
A Chelsea és az Arsenal is sikerrel pótolta elmaradt bajnokiját a Premier League-ben, a címvédő Kékek 1-0-ra verték a Manchester Cityt, míg az Ágyúsok szintén idegenben arattak egygólos győzelmet az Aston Villa ellen.

A Manchester United mögött kilencpontos hátrányban második Chelsea a Vörös Ördögök pocsék formában lévő városi riválisához, a Cityhez látogatott, Stuart Pearce gárdája sorozatban négy bajnokit bukott el, így a hírek szerint erősen inog a kispad az egykori válogatott hátvéd alatt. A vendégeket ismét az a John Terry vezette ki kapitányként a pályára, aki még a Ligakupa-döntőn sérült meg, és három kihagyott találkozó után tért vissza.

Nem mondhatni, hogy a csapatok őrült módon egymásnak estek volna, az első komolyabb esemény a 11. percben történt, szép passzolgatás után Lampard játszotta meg Robbent, aki éles szögből a lelátó tetejére lőtte a labdát. A 27. minutumban váratlanul előnybe került a Chelsea, Kalou tört be a 16-oson belülre kis cselezgetés után, Richards rossz ütemű szerelésével buktatta az elefántcsontpartit, a megítélt tizenegyest pedig Lampard a jobb sarokba gurította.

A City támadásaiból hiányzott a kreativitás, így jobb híján abban bízhattak, hogy egy jól eltalált lövéssel meglepik Cech-t, és bár Barton bombája éppenséggel nem tartott kapura, nem sok hiányzott a gólhoz, mert a kapu előtt ólálkodó Vassell kis híján bele tudott csúsztatni a labdába.

A második félidő elején Richards jóvátett valamit a büntetőnél elkövetett hibájából, Robben löbbölése után ugyanis Lampard átemelte Isaksson kapust, és hogy nem a hálóban pihent meg a labda, az a gólvonalnál fejjel mentő ifjú jobbhátvéd érdeme volt. Aztán a felsőléc segítette ki a Manchestert, a csereként beállt Wright-Phillips alig hogy pályára lépett, egyből kioldott egy bombát 21 méterről, ami az alumíniumon csattant.

A hátralévő időben még az egyik oldalon Barton, a másikon Drogba és Ballack veszélyeztetett, de az állás nem változott, ezzel a Chelsea hat pontra megközelítette a MU-t, a Citynek pedig két negatív sorozata is folytatódott, egyrészt ötödik bajnokiját bukta el, másrészt 2005 októbere óta nem tudta bevenni a londoniak kapuját.

A Villa Parkban az Arsenal a sérült Hleb helyére bekerült Diaby révén szerzett vezetést, aki Júlio Baptista lövésébe ért bele úgy, hogy azzal becsapta Sörensent. A birminghamiek Young helyzeténél reménykedhettek az egyenlítésben, de Lehmann nagyot védett, aztán Ljungberg mentett a gólvonalról, amikor Diaby a saját kapuját veszélyeztette, így maradt az 1-0-s vendéggyőzelem, amivel az Ágyúsok feljöttek a harmadik helyre.

Premier League, a 28. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Aston Villa - Arsenal 0-1 (0-1)
gól:
Diaby (9.)

Manchester City - Chelsea 0-1 (0-1)
gól:
Lampard (28., 11-esből)