Vágólapra másolva!
A Serie A 29. fordulójában a listavezető Internazionale Zlatan Ibrahimovic duplájával legyőzte az Ascolit, és mivel a második helyezett Roma ikszelt az egy órát emberhátrányban játszó Fiorentina otthonában, így a kék-feketék előnye 11 fordulóval a vége előtt 18 pontra nőtt. Az angol bajnokságban az Everton a 90. percben szerzett Johnson-góllal 1-0-ra verte az Arsenalt, az Aston Villa-Liverpool meccs 0-0 lett. A spanyoloknál emberelőnyben nyert a Real, emberhátrányban didalmaskodott a Deportivo.

A forduló rangadóját Firenzében játszották, ahová a második helyezett Roma látogatott. Kis tapogatózás után Totti 30 méterről tesztelte Frey éberségét, a hazaiak francia kapusa nagy vetődéssel paskolta oldalra a labdát, a kipattanóra Perrotta érkezett, de az ő próbálkozását is védte Frey.

Támadásban maradtak a Farkasok, Mancini passza után Totti szakadt el Gamberinitől, de lapos lövését Frey fogta. A túloldalon Pasqual centerezett balról, középen Mutu továbbsarkalta a labdát, Toni pedig egyből, külsővel tette rá, de nem célzott elég pontosan. Aztán Mancini próbálta megtalálni a rést, amikor éles szögből csavart kapura, ugyan mellément volna a labda, de Frey azért biztos ami biztos alapon közbeavatkozott.

A 30. percben ismét Frey volt az egyik főszereplő, Perrotta hat méteres fejesét óriási bravúrral tolta ki a léc alól. Három minutummal később nehéz helyzetbe kerültek a Violák, Dainelli a félpályánál hátulról buktatta Tottit, és így megkapta második sárga lapját, amiért a kiállítás sorsára jutott. A Roma egy Mancini-lesgóllal indította a létszámfölényes időszakot, majd ismét Frey bosszantotta a vendégjátékosokat, sokadik bravúrját mutatta be Perrotta közeli pöckölésénél.

A második játékrész Fiorentina-helyzettel kezdődött, Mutu játszotta meg Tonit, aki estében a rövid sarkot vette célba, de Doni állta a sarat. Pasqual 19 méteres szabadrúgásához ellenben hozzá sem tudott szagolni a Roma kapusa, de eredményesen imádkozott, mert a bal kapufa kisegítette. Negyedóra elteltével a Roma is villant, De Rossi emelt a védők mögé, ahol Mancini vehette mellre a labdát teljesen üresen, de az oldalhálóba belsőzött.

Totti már Freynek is munkát adott, 27 méterről ágyúzott a bal sarok irányába, de a hazaiak kapusa továbbra is ihletett formában repkedett, és ezt is kitolta. Fokozodott a római nyomás, előbb Pizarro szabadrúgását kellett lábbal védenie a meglepett Freynek, majd Totti pörgetett szép mozdulattal a rövid saroknál, de Perrotta centikkel lemaradt a hosszún.

Az utolsó negyedórában mindkét 16-oson belük akadt izgalmas jelenet, de gól nem akart születni, aminek leginkább az Inter örülhetett, a milánóiak ugyanis hozták a kötelezőt és 2-1-re legyőzték az ismét az utolsó helyre visszacsúszó Ascolit. A hazaiak a második félidő közepéig tartották magukat, de akkor az Adriano, Ibrahimovic páros koprodukciója kétszer is góllal végződött, és Bonanni szépítése már túl későn jött. Az Inter előnye immáron 18 pont a Roma előtt, több mint csoda kéne ahhoz, hogy elbukja a bajnokságot Roberto Mancini alakulata.

Milánó piros-fekete felében ennél szerényebbek a célok idén, a BL-t érő helyek valamelyikére szeretnének odaérni Kakáék, akik nyögvenyelős meccsen verték 1-0-ra az Atalantát. A győztes találat Ambrosini nevéhez fűződik, aki nem tartozik a csapat nagy sztárjai közé, de sokadszor szerzett nagyon fontos gólt.

A játéknap legfölényesebb diadalát az Udinese aratta, amely 4-0-ra verte a Livornót, a három pont sorsa már az első félidőben eldőlt, amikor a 34. és a 37. percben is középkezdéshez kényszerültek a vendégek.

Kitett magáért a Reggina is, amely 4-1-re elgázolta a Palermo elleni emlékezetes botrány óta nagyon leeresztő Cataniát, az újonc szicíliaiak azóta minden hazai meccset semleges pályán, zárt kapuk mögött kénytelenek lejátszani, és ez rányomja a bélyeget teljesítményükre. Az alsóházi gárdák közül a Torino, a Chievo és a Parma is kulcsfontosságú három pontot szerzett, de amíg előbbi két együttes ezzel egy kicsit elszakadt a riválisoktól, a sárga-kékek továbbra is kiesőhelyen állnak.

Serie A, 29. forduló:
Ascoli - Inter 1-2 (0-0)
gól:
Bonanni (93., 11-esből), illetve Ibrahimovic (65., 73.)

Cagliari - Chievo 0-2 (0-0)
gól:
Brighi (50.), Bogdani (55.)

Catania - Reggina 1-4 (0-0)
gól: Rossini (90.), illetve Amoruso (58.), Foggia (62.), Bianchi (85., 11-esből), Esteves (88.)

Fiorentina - Roma 0-0
piros lap:
Dainelli (33., Fiorentina)

Messina - Torino 0-3 (0-1)
gól:
Muzzi (26.), Rosina (77., 11-esből), Stellone (85.)

Milan - Atalanta 1-0 (1-0)
gól:
Ambrosini (40.)

Parma - Siena 1-0 (1-0)
gól:
Gasbarroni (17.)
piros lap: Codrea (76., Siena)

Udinese - Livorno 4-0 (2-0)
gól:
Di Natale (34., 69.), Asamoah (37.), Barreto (83., 11-esből)

SS Lazio - Empoli 3-1 (2-0)
gól:
Pandev (8.), Rocchi (27.), Manfredini (74.), illetve Almiron (93.)