Vágólapra másolva!
Didier Deschamps, a Juventus vezetőedzője helyteleníti, hogy Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem hívta be David Trezeguet-t a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőre, illetve az osztrákok ellenében esedékes barátságos mérkőzésre készülő keretébe.

"Egyáltalán nem értek egyet a mellőzéssel. Egy játékos képességei nem változnak azzal, hogy éppen az első vagy a második vonalban futballozik. Természetesen a hivatalban lévő szövetségi kapitány dönthet úgy, hogy nem számít valakire, de azt nem mondhatja, hogy azért, mert az illető a B ligában szerepel. Ez sértő indoklás" - idézte az ANSA olasz hírügynökség a korábban világ- és Európa-bajnok labdarúgót, aki még hozzátette, az olasz bajnokság másodosztálya ebben az idényben nagyon erős.

Deschamps kitért arra is, hogy míg Roberto Donadoni, az olasz válogatott szakvezetője rendszeresen kikéri a véleményét a játékosok fizikai állapotát illetően, addig Domenech sohasem keresi meg őt.

"Ez az ő döntése. Én csupán azt remélem, hogy a mellőzöttség miatt nem csügged el David. Most mindenesetre nagyon szomorú" - mondta Deschamps.

Domenech múlt csütörtökön nem állította egyértelműen, hogy azért nem hívja meg Trezeguet-t, mert a másodosztályban szerepel, de utalt rá. "Nehéz időszakot él át, szeretnék neki időt hagyni, hogy csapatával visszakerüljön az élvonalba és újra bevethető legyen. Ő fontos alkotóeleme a francia válogatottnak, az volt és az is lesz" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

A francia keret:
kapusok: Gregory Coupet (Lyon), Michael Landreau (Paris-SG)
védők: Eric Abidal (Lyon), François Clerc (Lyon), Julien Escude (Sevilla), William Gallas (Arsenal), Philippe Mexes (Roma), Willy Sagnol (Bayern München), Sebastian Squillaci (Lyon), Lilian Thuram (Barcelona)
középpályások: Abou Diaby (Arsenal), Lassana Diarra (Chelsea), Claude Makelele (Chelsea), Rio Mavuba (Bordeaux), Samir Nasri (Marseille), Jeremy Toulalan (Lyon)
csatárok: Nicolas Anelka (Bolton), Karim Benzema (Lyon), Djibril Cisse (Marseille), Sidney Govou (Lyon), Florent Malouda (Lyon), Frederic Piquionne (Monaco), Sylvain Wiltord (Lyon)