Vágólapra másolva!
Immár az UEFA-kupában is kialakult a legjobb nyolc mezőnye, és e heti álomcsapatunkban három olyan futballista is akad, aki együttesével beverekedte magát a negyeddöntőbe. Rajtuk kívül elsősorban az angol pontvadászatban szereplő focisták alkotják világválogatottunkat, de azért a Serie A, sőt, az argentin pontvadászat is képviselteti magát.

A kapus: Sébastien Frey (francia, Fiorentina)
A firenzei együttes igazi rangadót játszott az AS Roma ellen, és a gól nélküli döntetlennel elégedett lehetett, hiszen több mint egy félidőt emberhátrányban játszott. A Farkasoknak meg is voltak a helyzeteik, de a violák kapusa ihletett formában védett, és több bravúrt is bemutatott.

A jobbhátvéd: Gianluca Zambrotta (olasz, FC Barcelona)
A katalánok hosszú idő után ismét bajnokit tudtak nyerni idegenben, amit a Recreativo Huelva bánt. A magabiztos, 4-0-s győzelemből Samuel Eto'o két góllal vette ki a részét, és az olasz jobbhátvéd is eredményes volt - a jelek szerint a nyári igazolások közül Zambrotta vált be a legjobban a Barcánál.

Az egyik belső védő: Ricardo Carvalho (portugál, Chelsea FC)
A londoni együttes a múlt héten hat pontra csökkentette hátrányát a Manchester Uniteddel szemben, miután megnyerte elmaradt mérkőzését, majd a menetrendszeri mérkőzését is megnyerte. A Chelsea egyik találkozón sem kapott gólt, és Carvalho hibátlanul futballozott, a Sheffield United ellen még gólpasszt is adott.

A másik belső védő: Sylvain Distin (francia, Manchester City)
Stuart Pearce együttese a Chelsea ellen még kikapott a hétközi mérkőzésén, de már itt is alaposan megnehezítette ellenfele dolgát. A hét végén aztán a Middlesbrough FC ellen végre nyerni tudott a gárda, és az első találatot a sokat kritizált középhátvéd, Distin érte el, aki valósággal extázisban futballozott.

A balbekk: Oriol Lozano Farran (spanyol, Racing Santander)
Európa futballpályáin a hét vége egyik legnagyobb meglepetését a Racing Santander valenciai győzelme okozta. A vendégek 2-0-ra verték a bajnoki címre hajtó hazaiakat, és a második találatot a csapat balhátvédje, Oriol szerezte.

A középpálya jobb oldalán: Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United)
A Vörös Ördögök pazar formában lévő szélsője a múlt héten tétmeccsen ugyan nem volt eredményes, de így is a mezőny legjobbja volt a Bolton Wanderers ellen, hiszen három gólpasszt is adott. Ráadásul a hétközi, Európa-válogatott elleni gálameccsen is remekelt, itt kétszer is betalált - az egyik gól egy egészen elképesztő szabadrúgásból született.

Forrás: EPA

Az egyik belső középpályás: Dzsavad Nekunam (iráni, CA Osasuna)
A pamplonai egyesület története legnagyobb nemzetközi sikerét érte el azzal, hogy az UEFA-kupában bejutott a legjobb nyolc közé, amit a Rangers FC 1-0-s legyőzésével abszolvált. Az együttes ezt követően a hét végi, Athletic Bilbao elleni bajnokiját is megnyerte, és Nekunam mind a két összecsapáson csapata egyik legjobbja volt.

A másik belső középpályás: Massimo Ambrosini (olasz, AC Milan)
A rossonerók megint nem vitték túlzásba a gólszerzést, de az Atalanta ellen egyetlen találat is elég volt a három ponthoz. Ezt a gólt a középpályás Ambrosini szerezte, akinek eredetileg az ellenfél támadásainak megakadályozása a fő feladata - amit meg is tett.

A középpálya bal oldalán: Luis García (spanyol, RCD Espanyol)
Az Osasunához hasonlóan az Espanyol is bejutott a legjobb nyolcba az UEFA-kupában, köszönhetően a Maccabi Haifa magabiztos legyőzésének. Az utóbbi időben a középpálya bal oldalán futballozó Luis García ezen a meccsen is eredményes volt, majd a hét végi, Levante UD elleni bajnokin is betalált.

Az egyik gólfelelős: Andrij Voronyin (ukrán, Bayer Leverkusen)
A gyógyszergyáriak támadója a következő szezonban a Liverpool FC focistája lesz, de a jelek szerint szépen akar búcsúzni klubjától. Az UEFA-kupában az RC Lens ellen nagy szerepet vállalt abban, hogy a Bayer továbbjutott, majd a bajnokságban a Borussia Mönchengladbach ellen az utolsó percben ért el győztes gólt.

A másik támadó: Martín Palermo (argentin, Boca Juniors)
Az argentin egyesület támadója egészen elképesztő formában futballozik mostanság, hiszen hat játéknap alatt máris nyolc gólt ért el hazája bajnokságában. Ennek felét a hét végén szerezte, amikor is a Gimnasia la Plata ellen egymaga négyszer volt eredményes.