Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban szereplő Crystal Palace védője, Mark Hudson szerint a londoni csapatnak mindenképpen meg kellene tartania kapusát, Király Gábort, akinek a nyáron lejár a szerződése, így ingyen távozhat az együttestől.

Mark Hudson, aki három nap múlva, március 30-án ünnepli 25. születésnapját, a Crystal Palace népszerű szurkolói oldalának nyilatkozott Király Gáborról, kijelentvén, hogy amióta ismét a magyar hálóőr védi a CP kapuját, a csapat védelme igencsak megerősödött. "Gábor parádésan játszott az utóbbi hetekben. Rendkívül magabiztos volt a beíveléseknél, ami nagyban megkönnyítette a védők dolgát."

A Palace-nek már nem sok esélye van a feljutásra, hiszen a 24 csapatos ligában tizenegyedik, és kilenc ponttal van lemaradva az osztályozót érő helyen álló, Gera Zoltán-féle West Bromwich Albion mögött. Hudson szerint ennek ellenére is meg kellene tartania a klubnak Királyt: "Remélem, velünk marad a következő szezonban is. Úgy vélem, mára sokkal egységesebbek lett a csapatunk, amit jelez: utóbbi 15 meccsünkön mindössze három vereséget szenvedtünk."

Forrás: EPA

Villás korszakában Lamparddal is farkasszemet nézett Király

Az április 1-jén a 31. életévét betöltő Király - akivel Várhidi Péter eddig nem számolt a magyar válogatottban - a 2006-2007-es szezonban egyébként már a West Ham Unitedben és az Aston Villában is megfordult (utóbbiban játszott is öt meccset), a Crystal Palace idény közben adta kölcsön a fővárosi, illetve a birminghami csapatnak. A Sheffield United szintén csábította év közben a légióst, aki az első osztályú csapatot - amely szintén kölcsönbe kérte volna - kikosarazta. Nyáron vélhetően ismét lesznek megkeresései a Premier League-ből, pláne, ha olyan jól véd a bajnokság hajrájában, mint Hudson nyilatkozta.