Vágólapra másolva!
Bár az igazi nagy csatákat kedden és szerdán a Bajnokok Ligája negyeddöntőben játsszák, a hétvége sem maradhat izgalmas labdarúgó-mérkőzés nélkül. Angliában a Liverpool-Arsenal összecsapás jelenti a forduló rangadóját, míg Olaszországban szombaton csap össze az AS Roma és az AC Milan. Spanyolországban a Barcelona a Deportivót fogadja, a Sevilla az Osasuna otthonába látogat, míg a német bajnokság csúcsmeccsén a listavezető Schalke a címvédő Bayern Münchennél teszi tiszteletét.

Két hét szünet után a 28. fordulóval folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság, amely továbbra is a címvédő FC Barcelona és a trónkövetelő Sevilla versenyfutását ígéri.

"Minden a Barca sikere mellett szól, hiszen velünk ellentétben már nem kell szerepelniük a nemzetközi porondon, ráadásul a sorsolásuk is kedvező. Felépültek a sérültjeik, Lionel Messi és Samuel Eto'o ismét csúcsformában futballozik" - mondta Juande Ramos, a Sevilla vezetőedzője.

Az UEFA-kupa-győztes gárda az Osasuna otthonába látogat. A tréner nem számíthat a sérült Daniel Alvesre, valamint a góllövőlistát vezető Frederic Kanoutéra.

A barcelonaiak a szebb időket is megélt Deportivo La Corunát fogadják és minden jel az ő sikerüket ígéri: a Barca - amely az eltiltott Deco nélkül lép majd pályára - hazai környezetben még veretlen, míg a Depor csak kétszer nyert idegenben, ráadásul első számú gólfelelőse, Angel Arizmendi szintén nem játszhat eltiltás miatt.

A kiesés ellen menekülő Celta Vigo a továbbra is bajnoki álmokat dédelgető Real Madridot fogadja. Fabio Capello együttese idegenben a liga legjobb mutatójával rendelkezik. Az olasz mester ezúttal nem számíthat az eltiltott Fabio Cannavaróra, míg José Antonio Reyes és David Beckham továbbra is sérült.