Vágólapra másolva!
Már a negyeddöntőknél jár a labdarúgó Bajnokok Ligája 2006-2007-es sorozata, a keddi játéknapon az olasz AC Milan a német Bayern Münchent, a holland PSV Eindhoven az angol FC Liverpoolt fogadta. Milánóban az orosz Baskakov játékvezető játszotta a főszerepet, aki 1-1-es állásnál a hajrában megadott egy jogtalan büntetőt a Milannak, ám a 93. percben Van Buyten második góljával 2-2-re mentette a meccset. Hollandiában már egyértelműbb volt a helyzet, a 'Pool ugyanis meggyőző játékkal 3-0-ra nyert.

Eredmény, BL-negyeddöntő, 1. mérkőzés:
AC Milan (olasz) - Bayern München (német) 2-2 (1-0)
Milánó, San Siro
v.: Baskakov (orosz)
Milan: Dida - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (Kaladze, 86.) - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Kaká, Seedorf (Gourcuff, 85.)- Gilardino (Inzaghi, 71.)
Bayern: Rensing - Sagnol (Lell, 68.), Van Buyten, Lucio, Lahm - Salihamidzic, Ottl, Hargreaves, Schweinsteiger - Makaay (Santa Cruz, 86.), Podolski (Pizarro, 68.)
gól: Pirlo (40.), Kaká (83., 11-esből), illetve Van Buyten (78., 93.)

A két csapat a legutóbb kiírás nyolcaddöntőjében találkozott egymással, akkor a Milan hazai pályán 4-1-re nyert, s könnyedén jutott tovább. A hazai együttes a statisztikát alapul véve nyugodt lehet, hiszen utolsó 18 otthon lejátszott BL-meccséből 15-öt megnyert, a bajorok ellen ráadásul százszázalékos rekorddal büszkélkedhetett.

A Milanban Paolo Maldini térdsérülése már a múlté, így elfoglalhatta helyét Alessandro Nesta mellett, míg a BL-ben nem szerepeltethető Ronaldó helyett Gilardinóra várt a gólszerzés feladata. Filippo Inzaghi csak a kispadon kapott helyet.

A Bayernben már nem egyszerű a helyzet, hiszen Oliver Kahn és Mark Van Bommel eltiltását tölti, előbbi Michael Rensing, utóbbit Andreas Ottl helyettesítette. A középpályán ismét ott volt az angol válogatott játékos, Owen Hargreaves.

Az első lövést 36 másodperc után Sagnol eresztette meg, a kapu mögött ülő hazai drukkerek legnagyobb örömére, válaszul a 3. percben Jankulovski bal oldali beadásáról Gilardino és Seedorf is lemaradt.

A 15. percig mezőnyjátékkal telt az idő, majd egy bal oldali Oddo-szöglet után Ambrosini érkezett tökéletesen, ám a 8 méterről földre fejelt labdáját Rensing nagy bravúrral tolta az alapvonalon túlra.

A 24. percben Ottl távoli bombája nem lepte meg Didát, aki a jobb pipából tornászta ki a gyilkos löketet. Újabb 12 perc elteltével Gilardino 3 méterről se fejjel, se lábbal nem tudta kapuba gyötörni a labdát: Jankulovski pazar ívelését előbb középre fejelte, Rensing fantasztikus bravúrral védett, az eleső támadó még "okszival" is próbálkozott, de a labda a háló tetején landolt.

A 40. percben már a Kahn-pótló hálóőr sem tehett semmit: egy szögletet követően Pirlo átlépte a labdát, Oddo lövés helyett 30 méterről visszaemelte a labdát, s a védők mögé sprintelő Pirlo 12 méterről úgy fejelte át Rensing felett a labdát, hogy a kapus mozdulni sem tudott (1-0).

Nem cserélt egyik csapat sem a szünetben. A második játékrészt ugyanolyan elánnal kezdte a Milan, ahogy az elsőt abbahagyta. Előbb Gilardino emelt lesről a kapuba (s kapott labdaelrúgásért sárgát), majd Kaká került helyzetbe, de megijedt Rensingtől.

Húszpercnyi teszetoszaság után Ottmar Hitzfeld úgy döntött, ideje frissíteni csapatán, Podolski helyére a csapat legeredményesebb BL-gólszerzője, Pizarro állt be, míg Sagnolt Lell váltotta.

A 78. percben a semmiből egyenlített a Bayern: egy jobbról érkező labdát Pizarro az ötös bal sarkánál Oddóval a nyakában lefejelt, az elöl bóklászó Van Buyten pedig megelőzve Nestát a meglepett Dida mellett a kapu közepébe lőtt (1-1).

A 83. percben az orosz Baskakov játékvezető úgy döntött, eldönti a meccset: a teljesen szabályosan szerelő Lúciónak sárga lapot adott, s büntetőt ítélt ellene, amelyet Kaká a bal alsó sarokba lőtt (2-1).

Amikor már elkönyveltük a hazai sikert, ismét érkezett Van Buyten, aki egy előrevágott labdát mellel maga elé tett, három védő gyűrűjében kapura lőtt, s a labda Dida és a jobb kapufa között utat talált a hálóba (2-2).

Az ererdménnyel a vendégcsapat lehet elégedettebb, a két idegenben szerzett gól nagyon sokat érhet a Bayern Münchennek.