Vágólapra másolva!
A Vasas bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Magyar Kupában, miután - idegenbeli 2-0-s sikerét követően - hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Ferencvárostól.

Forrás: [origo] Meccs utáni nyilatkozatok

Labdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Vasas - Ferencváros (II. osztályú) 2-3 (2-0)
Illovszky-stadion, 3500 néző
v.: Arany (Kelemen., Fehér Gy.)
Vasas: Németh G. - Kincses, Pandur, Kovács G., Kiss K. - , Németh N., Fehér Z., Pintér Z., Piller (Odrobéna 71.) - Kenesei, Lázok (Balogh 59.).
FTC: Szabó K. - Bognár Zs .(Fitos 66.), Dragóner, Ferencz, Balog Z. - Lazic, Lipcsei, Deme, Laczkó - Tököli, Jovánczai (Bartha 38.).
gól: Kenesei (16., 39.), illetve Lazic (55.), Dragóner (78.), Tököli (79.)
sárga lap: Pintér (36.), illetve Dragóner (37.), Tököli (44.)

15. perc: Tököli kapott kiváló labdát Jovánczaitól, de lövése célt tévesztett, a labda a bal kapufa mellett elhagyta a játékteret.

16. perc: Piller adott középre remekül a bal oldalról, Kenesei pedig higgadtan a kapuba fejelt (1-0).

39. perc: Lázok jól ívelt a tizenhatos sarkánál helyezkedő Pandúrhoz, aki egyből középre fejelte a labdát Keneseihez, amelyet a rutinos csatár teljesen egyedül vehetett át, és senkitől sem zavartatva rúgott a kapu jobb oldalába (2-0).

55. perc: Tököli elesett, a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Lazic váltott gólra (2-1).

78. perc: Dragóner emelkedett a legmagasabbra egy jobb oldali beadást követően, és a kapuba bólintott (2-2).

79. perc: Tököli kapott remek labdát a tizenhatos előterében, befordult, a védők lemaradtak, az FTC-csatár pedig okosan a kapuba passzolt (2-3).

Az első játékrészben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de csak a piros-kékek lőtték be helyzeteiket. Olykor csak centimétereken múlt a ferencvárosi gólszerzés, de Fortuna nem fogadta kegyeibe a zöld-fehéreket ebben a félidőben.

Forrás: MTI

Jól küzdöttek, de végül mégis "padlót fogtak" Laczkóék

A folytatás jól kezdődött a Fradinak, hiszen Lazic révén hamar szépíteni tudtak a zöld-fehérek. Miután megfordították a mérkőzést a vendégek Dragóner és Tököli révén, teljesen nyílttá vált a továbbjutás kérdése. Az utolsó percekben egyértelmű ferencvárosi fölény jellemezte a játékot, de több megingása nem volt Mészöly Géza csapatának, így a Vasas jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.

április 11-én rendezik:
ZTE FC - Diósgyőri VTK 18 ó
Budapest Honvéd - MTK Budapest 18.

(Mobilpress)