Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában, illetve az UEFA-kupában a hét közben jól szerepelt klubok közül nem mindegyik tudta remek teljesítményét megismételni a hét végén is, így aztán álomcsapatunkban mindössze négy olyan labdarúgó akad, aki két tétmérkőzést is játszott volna a múlt héten - közülük hárman is a védelemben szerepelnek.

A kapus: Robert Green (angol, West Ham United)
A Kalapácsosok továbbra is menekülnek a kiesés elől, és a hét végén az Arsenal FC otthonában szerezték meg a három pontot. A játék képe alapján az Ágyúsoknak gólokkal kellett volna nyerniük, ám a vendégek portása mindent hárított - teljesítményéről elég annyit mondani, hogy a SkySportstól tízes osztályzatot kapott.

A jobbhátvéd: Steve Finnan (ír, Liverpool FC)
A Vörösök remek hetet zártak, hiszen a Bajnokok Ligájában a PSV Eindhoven idegenbeli legyőzésével kis túlzással az első meccsen kiharcolták a továbbjutást, majd a bajnokságban is begyűjtötték a három pontot a Reading FC ellen. Finnannek főleg az előbbi mérkőzésen ment kiválóan a játék, Eindhovenben két gólpasszt is adott.

Az egyik belső védő: Daniel van Buyten (belga, Bayern München)
Előzetesen valószínűleg kevesen gondolták, hogy a müncheniek részéről éppen a középhátvéd Van Buyten fog duplázni az AC Milan ellen a Giuseppe Meazza stadionban, a belga bekk azonban remek napot fogott ki Milánóban. A védőmunkájára sem lehetett panasz, a két találattal pedig feltette a koronát a teljesítményére.

Az egyik belső védő: Ricardo Carvalho (portugál, Chelsea FC)
Álomcsapatunk másik középhátvédje is gólt szerzett, ami tőle még szokatlanabb volt, hiszen eddig idényenkét csak egyszer volt eredményes a Chelsea színeiben. Most viszont a Tottenham Hotspurt az ő találatával győzte le a csapat, amihez az is kellett, hogy Carvalho alapfeladatát is hiba nélkül lássa el.

A balbekk: Giuseppe Favalli (olasz, AC Milan)
A veterán balhátvéd a Bajnokok Ligájában a Bayern München ellen nem kapott játéklehetőséget, de a hétvégi, Empoli FC elleni "rangadón" bevetette őt Carlo Ancelotti mester, amit Favalli pazar játékkal hálált meg. Sőt, még gólt is sikerült szereznie, pedig erre több mint három éve nem volt példa.

A középpálya jobb oldalán: Andranik Tejmurian (iráni, Bolton Wanderers)
Sam Allardyce együttese a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásáért küzd a Premier League-ben, és a Wigan Athletic idegenbeli legyőzésével nagy lépést tett a cél felé. A mérkőzés legjobbja a boltoniak iráni középpályása volt, aki kétszer is betalált, de ezen kívül is többször veszélyeztette a kaput.

Az egyik belső középpályás: Marcelinho Paraíba (brazil, VfL Wolfsburg)
A Farkasok a télen azért igazolták le a brazil játékmestert, hogy feljavítsák támadójátékukat, és a húzás maximálisan bejött, a Hertha BSC egykori focistájának vezérletével a Wolfsburg sokkal több gólt szerez. A hét végén az FSV Mainz ellen Marcelinho igazán kitett magáért: egy gólpassz után maga is kétszer betalált.

Az másik belső középpályás: David López (spanyol, CA Osasuna)
A pamplonai együttes némi meglepetésre idegenben győzte le simán a Bayer Leverkusent az UEFA-kupában, és így fél lábbal már a legjobb négy között van. A találkozón David Lópezt gólt szerzett és gólpasszt is adott, majd a hét végi, Real Madrid elleni bajnokin is csapata egyik legjobbja volt - még ha az Osasuna ki is kapott a fővárosban.

A középpálya bal oldalán: Riccardo Montolivo (olasz, Fiorentina)
A lila-fehérek valósággal legázolták a sereghajtó Ascolit a Serie A-ban, a firenzei együttes legjobbja a találkozón a bal oldali középpályás, Montolivo volt, aki szerzett egy látványos gólt, adott egy gólpasszt, és nem csak a támadásokból vette ki a részét, hanem a védőfeladatát sem hanyagolta el.

Forrás: EPA

A Fior első számú gólvágója, Luca Toni köszönti Montolivót

Az egyik gólfelelős: David Suazo (hondurasi, Cagliari)
A szardíniai együttes újabb lépést tett a biztos bennmaradás felé a Palermo idegenbeli legyőzésével, és a diadal fő letéteményese természetesen a csapat hondurasi támadója volt. Suazo kétszer is betalált, amiért nyolcas osztályzatot érdemelt ki az olasz sajtótól.

A másik támadó: Laurentiu Rosu (román, Recreativo Huelva)
A spanyol kiscsapat hatalmas meglepetésre a hetedik helyen áll a Primerában, a hét végén pedig a Celta Vigót győzte le 4-2-re, mégpedig úgy, hogy negyedórával a lefújás előtt még 1-1 volt az állás. A hajrában azonban az utolsó félórára becserélt Rosu duplázni tudott, és ezzel győzelemre segítette együttesét.

www.global-soccer.eu