Vágólapra másolva!
Elsőként a Manchester United jutott be az angol labdarúgó FA-kupa fináléjába, miután magabiztosan legyőzte a Priskin Tamással felálló Watfordot. A magyar válogatott támadót a 78. percben cserélték le.

FA-kupa, elődöntő:
Forrás: [origo] Manchester United - Watford 4-1 (2-1)
gól:
Rooney (7., 67.), C. Ronaldo (28.), Richardson (82.), illetve Bouazza (26.)

Az alaphangot Rooney adta meg a 7. percben, a bikanyakú támadó egy ügyes csel után, 16 méterről zúdított a keresztléc alá, meglepetésre azonban egyenlített a Watford, Bouazza egy ollózással nemkevésbé látványos gólt ragasztott a bal felső sarokba.

Nem sokáig örülhettek azonban a Premier League sereghajtójának hívei, két perc múlva Rooney próbálkozása a kapusról éppen az akciót kísérő Ronaldo elé pattant, a portugálnak pedig nem okozott gondot, hogy egy méterről a üres kapuba passzoljon.

Becsülettel hajtott, nem adta fel a Watford, sokáig egyenrangú ellenfele volt a világ egyik legjobb csapatának, csodát azonban nem tudott tenni: a 67. percben Smith középre adása tisztán találta Rooneyt, aki négy méterről egyből a hálóba helyezett. A kegyelemdöfést a csereként beállt Richardson adta meg, 4-1-es győzelmével a United a maga részéről hozzájárult az álomdöntő létrejövéséhez.

A Blackburn Rovers-Chelsea elődöntőt vasárnap 17 órai kezdéssel rendezik Manchesterben.