Vágólapra másolva!
A címvédő Chelsea nem akar leszakadni a listavezető Manchester United mögött a Premier League-ben, a Kékek 4-1-re nyertek az egyre kilátástalanabb helyzetbe West Ham otthonában, és ezzel továbbra is három ponttal követik a Vörös Ördögöket. A Liverpool ismét visszaszerezte a harmadik helyet, a Middlesbrough ellen a duplázó Steven Gerrardot ünnepelték az Anfield Roadon. Priskin Tamásnak és a Watfordnak nem jutott sikerélmény, a magyar csatár ugyan végigjátszotta a Blackburn elleni találkozót, de csapata 3-1-re kikapott.

Bár José Mourinho a West Ham ellen pihentetési célból kihagyta Ashley és Joe Cole-t, Ballackot, Makelelét, valamint nem számíthatott a sérült Sevcsenkóra, a Chelsea-n nem látszott meg, hogy alapemberek hiányoznak a csapatból.

A 31. percben Wright-Phillips egyéni alakítása kellett ahhoz, hogy vezetést szerezzen a Chelsea, a szélső előbb megnyert egy párharcot Benajun ellen, majd lerázta Spectort, és a kapuba bombázott. Négy perc múlva jött az egyenlítés, Cech védte be Tevez lövését, és ezzel 826 perc után kapott újra gólt.

Csak másodpercekig örülhettek a West Ham-drukkerek, mert ismét Wright-Phillips villant, ezúttal Bridge remek centerezését tette be a rövidnél. A szünet után hét perc elteltével el is dőlt a meccs, Drogba kísérletét még hárította Green, de Kalou bekotorta a kipattanót, aztán Lampard kiugratása után Drogba már nem hagyott esélyt a Kalapácsosok kapusának, a 4-1-es Chelsea-diadallal továbbra is nyílt a bajnokság, ugyanakkor a West Hamnek lassan csoda kéne a bennmaradáshoz, hiszen négy körrel a zárás előtt öt pont a hátránya a 17. Sheffield mögött.

Forrás: EPA

Kalou gólja mindent eldöntött

Liverpoolban a könnyen felejthető első játékrész után a másodikat Steven Gerrard tette emlékezetessé, előbb 23 méterről lőtte ki a jobb sarkot, majd egy kissé könnyű szívvel megadott büntetőt váltott gólra, ezzel a Vörösök ismét elfoglalták a harmadik helyet, két ponttal előzik meg az Arsenalt.

A kupaelődöntők vesztesei találkoztak Blackburnben, ahol már az első félidőben kialakult a végeredmény, a Rovers három vereség után tudott ismét nyerni, Priskinék pedig búcsúznak az élvonaltól, amennyiben szombaton kikapnak a Manchester Citytől.

Premier League, a 33. fordulóból elhalasztott mérkőzéseken:
Liverpool - Middlesbrough 2-0 (0-0)
gól:
Gerrard (58., 65. a másodikat 11-esből)

West Ham United - Chelsea 1-4 (1-2)
gól:
Tevez (35.), illetve Wright-Phillips (31., 36.), Kalou (52.), Drogba (62.)

a 34. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Blackburn Rovers-Watford 3-1 (3-1)
gól: Samba (7.), Roberts (10.), McCarthy (32.), illetve Rinaldi (21.)