Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd jutott elsőként a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, miután az elődöntő gólnélküli első mérkőzését követően 2-1-re nyert a Vasas otthonában.

Eredmény, Magyar Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:
Vasas - Budapest Honvéd 1-2 (1-2)
Illovszky-stadion, 4000 néző
v.: Solymosi
Vasas: Németh G. - Balog Zs., Pandur (Piller, a szünetben), Unierzyski, Tóth A. - Kincses, Fehér, (Odrobéna, 75.), Németh N., Kiss K. (Nagy T., 68.) - Kenesei K, Lázok
Budapest Honvéd: Tóth I. - Schindler, Pomper, Smiljanic, Vincze Z. - Dobos (Mogyorósi, 60.), Benjamin (Genito, 57.), Szabó T., Ivancsics - Bogdanovic, Hercegfalvi (Abraham, 77.)
gól: Németh N. (45.), illetve Bogdanovic (18.), Ivancsics (25.)
sárga lap: Pandur (20.), Tóth A. (31.), illetve Dobos (9.), Szabó T. (69.), Mogyorósi (77.)
továbbjutott: a Honvéd, 2-1-es összesítéssel.

18. perc: megszerezte a vezetést a Honvéd! Szép akció végén Bogdanovic léphetett ki a hazai védők közül, majd a kifutó Németh Gábort is kicselezve az üres kapuba gurított (0-1).

25. perc: ezúttal Ivancsics hagyta faképnél az angyalföldi védőket, majd a tizenhatoson belülről leadott lövése a becsúszó Unierzyskin megpattant, becsapva ezzel a kivetődő hazai portást, a labda pedig a hálóba hullott (0-2).

45. perc: szépített a Vasas! Kenesei bal oldali szögletét Balog Zsolt 11 méterről fejelte kapura, amit Németh Norbert 1 méterről bólintott a jobb sarokba (1-2).

52. perc: Kenesei szánta magát lövésre a kaputól 20 méterre, de Tóth biztosan fogta a jobb alsóba tartó labdát.

63. perc: a kispesti védők röviden szabadítottak fel, de Piller 18 méterről leadott lövése kevéssel a lapu mellé szállt.

72. perc: Németh Gábor védte magabiztosan Smiljanic 10 méteres fejesét.

82. perc: angyalföldi szöglet után Balog Zsolt eresztett meg egy lövést, de a kapufánál álló Szmiljanic kivágta a labdát.

Az első percektől a biztos védekezésből indított támadásokra épített a Honvéd, amely a félidő derekára kétgólos vezetést eredményezett a piros-feketéknek. Ezt követően átvette a játék irányítását az angyalföldi gárda, és a játékrész hajrájában Németh Norbert fejesével egy gólra faragta a hátrányát.

A szünet után hatalmas mezőnyfölényt harcolt ki a Vasas, de a betömörülő vendégek ellen nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. Supka Attila csapata ekkor már csak az eredmény őrzésére törekedett, és mivel a hazaiak játékában nem volt benne a gól, a kispestiek megérdemelten jutottak a Magyar Kupa döntőjébe.

A DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK mérkőzést szerdán, 18 órai kezdettel játsszák.

Mobilpress