Vágólapra másolva!
Az AC Milan szerdán 3-0-ra nyert a Manchester United ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így története 11. fináléjára készülhet a legrangosabb európai kupában.

A május 23-ai, athéni döntőben az FC Liverpool lesz a piros-feketék ellenfele: a két csapat a 2005-ös sorozatban is egymás ellen vívta a mindent eldöntő találkozót, amely a sporttörténelem egyik legnagyobb mérkőzése volt, hiszen Carlo Ancelotti tanítványai a szünetben már 3-0-ra vezettek, ám az angolok egyenlítettek és végül büntetőkkel elhódították a trófeát.

"Az isztambuli döntő még mindig élénken él a szívünkben. Amikor a Liverpool kedden legyőzte a Chelsea-t, néhány játékoson láttam, hogy ez plusz motivációt jelent nekik" - nyilatkozta Adriano Galliani, a Milan alelnöke.

"Elképesztő este volt, a szurkolóink tizenkettedik emberként hajtottak bennünket. Már csak egyetlen lépcsőt kell megmásznunk" - mondta Paolo Maldini, aki sérülése miatt nem lehetett ott a San Siro gyepén.

A szakadó esőben óriási lendülettel kezdtek a házigazdák, és Kaká révén hamar megszerezték a vezetést. A folytatásban is a milánóiak irányítottak, veszélyesebben játszottak ellenfelüknél és Seedorf révén növelték a különbséget.

A második játékrészben kitámadtak a vendégek, a házigazdák kivárásra játszottak, és villámgyors ellentámadásokat vezettek. A 77. percben egy ilyen kontra végén a csereként beállt Gilardino megszerezte az olaszok harmadik gólját, s ezzel végleg eldöntötte a találkozót és a továbbjutást.

Forrás: MTI

Ancelotti szerint csapata talán még sosem játszott ilyen jól

"Az első félidőben egy olyan Milant láttam a pályán, amely irányításom alatt még sosem játszott ilyen jól. A védekezésünk és a támadásunk is egyszerűen hibátlan volt" - mondta Carlo Ancelotti, aki 2001 novemberében vette át a csapatot.

"A mai Milan egyszerűen jobb volt. A játék minden elemében felülmúlt minket. Sajnos az elmúlt hetekben rengeteg fontos mérkőzést kellett játszanunk, így a kulcsjátékosokat nem tudtam pihentetni, ez meg is látszott a teljesítményükön" - fogalmazott Sir Alex Ferguson, a Manchester vezetőedzője.

(MTI)