Vágólapra másolva!
A világ- és Európa-bajnokságokat leszámítva rendszerint májusban a legpezsgőbb a futballélet, hiszen mind a nemzetközi kupákban, mind a bajnokságokban ilyenkor dőlnek el a legfontosabb kérdések. Az izgalmakhoz persze szép gólok is társulnak, a Milan és a Liverpool is nagyszerű találatokkal jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, az UEFA-kupától búcsúzó Werder Hugo Almeida 25 méteres emelésénél még joggal reménykedhetett, a hosszú kihagyása után először eredményes Vieri még ennél is messzebről ívelt a kapuba, a jobblábas Maresca pedig ballal zúdította élete talán legnagyobb gólját a Real hálójába. Gyönyörködjön!

Igazi mestermű volt az AC Milan Manchester United elleni BL-visszavágója, a piros-feketék a San Siróban valósággal lefocizták angol ellenfelüket, három góljuk az Ancelotti-csapat híveinek valószínűleg egyformán kedves, és valóban nehéz a legszebbet kivlasztani közülük. Kaká lendületből lőtte ki a bal alsót, Seedorf két csel után tette ugyanezt, a csereként beállt Gilardino pedig egy ellentámadást fejezett be precízen.


A másik BL-ágon a Liverpool bünetőpárbajban harcolta ki a döntőbe jutást a Chelsea ellen, ehhez azonban egyszer be kellett vennie a jól szervezett ellenfél hálóját. Ez némi meglepetésre a hátvéd Aggernek sikerült, és bár a gól nem volt annyira látványos, az ötletes szabadrúgás-variáció, illetve annak pontos kivitelezése elismerésre méltó.


Az UEFA-kupában is a fináléba kerülésért meccseltek a héten, méghozzá két spanyol klub sikerével, a házidöntőt a Werder Bremen akadályozhatta volna meg, ám a visszavágón ehhez háromgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia az Espanyol ellen. A első percekben úgy tűnt, képes lehet a bravúrra a hazai csapat, a meccs elején Hugo Almeida pompás emelése adta meg az alaphangot - más kérdés, hogy az Espanyol két gólja később lehűtötte a brémai kedélyeket.


A másik UEFA-elődöntőben a címvédő Sevilla jutott túl az Osasunán, az andalúzokra azonban vasárnap még egy hasonló jelentőségű rangadó is várt a Real Madrid otthonában. Ezt a meccset, s vele együtt valószínűleg bajnoki esélyeiket is elvesztették, mindez azonban mit sem kisebbít az olasz középpályás, Maresca érdemén, aki jobblábas létére ballal, félfordulatból bombázott védhetetlenül Casillas kapujába.


Visszatérni tudni kell: több mint tizennégy hónapos kényszerpihenőjét követően először volt eredményes Vieri, az olasz válogatott korábbi támadója. A jelenleg az Atalantát erősítő csatár a Siena elleni bajnokin a félpályánál lekezelte a labdát, majd észrevette, hogy a vendégek kapusa kint áll, majd parádésan emelt a hálóba.