Vágólapra másolva!
Az egész évben nagyon kiegyensúlyozott német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulója is tartogatott újabb fordulatokat, az éllovas Schalke és a harmadik Werder ugyanis vereséget szenvedett, így a Bochumban nyerő Stuttgart várhatja az első helyről az utolsó játéknapot.

A Dortmund-Schalke meccsek mindig az évad egyik legizgalmasabb párharcát ígérik a Bundesligában, most pedig a presztízs mellett óriási tétje is volt a Ruhr-vidéki rangadónak, hiszen a gelsenkircheniek éppen az ősi rivális ellen biztosíthatták volna be a bajnoki címet, ha győznek, és ugyanez nem sikerül a Stuttgart, Bremen duónak.

Ehhez képest a Dortmund szerzett vezetést, az első játékrész végén Metzelder kanyarította középre a labdát, Frei pedig ballal a bal alsóba helyezett. A fordulás után rákapcsolt a Schalke, de Lincoln előbb centikkel a bal kapufa mellé tekert egy szabadrúgást, majd Kuranyi fejjel tévesztette el a kaput, a brazil karmester lövését pedig Weidenfeller fogta.

A túloldalon Kruska szabadrúgása szinte leborotválta a lécet, aztán Neuer tartotta életben a vendégek reményeit, Frei bombáját óriási bravúrral tolta ki a bal pipából, aztán Kringe ismétlésébe is belevetődött. A 85. percben aztán már nem volt visszaút, Metzelder próbálkozása lepattant a vendégvédőkről, akik érthetetlen módon megálltak, így Smolarek zavartalanul lőhetett a jobb sarokba.

A hátralévő időben már nem változott az állás, a Dortmund így hét nyeretlenül megvívott hazai meccs után ismét legyőzte a Schalkét, amelynek szurkolói lehet, hogy már az elúszott bajnoki címet siratták a lelátón.

Az utolsó forduló előtt a Stuttgart van a legjobb helyzetben, pedig a VfB gyengén kezdte a bochumi meccset, a 4. percben Gekasz sarokkal készítette le a labdát Schrödernek, aki közelről nem hibázott. Az elmúlt nyolc találkozón eredményes Gekasz aztán növelhette volna a Bochum előnyét, de három méterről fölébikázta a labdát, a Stuttgart pedig a gyenge kezdés után a félidő derekán egyenlített, Cacau nyargalt el a jobb szélen, passzát pedig Hitzlsperger lőtte a léc alá.

A második félidő elején szerencséje volt a vendégeknek, amikor a Pardo által kirúgni szándékozott labda Dabrowskiről a lécre pattant, de Maltritz távoli löketével szemben Hildebrand tehetetlen volt, így ismét bajban voltak a svábok. Aztán az 55. percben bejött Gomez, aki hat minutummal később csukafejessel egyenlített, a 72. percben pedig Cacau belőtte a vendégek győztes gólját, a brazil légiós Khedira passzát szelidítette meg a tizenegyespontál, és kis helyen is megoldotta a dolgot, a jobb sarokba gurított.

Forrás: EPA

Érthető a stuttgarti eufória, karnyújtásnyira az aranytól a VfB

A Werder Bremen meglepetésre vereséget szenvedett a vendég Frankfurttól, ezzel kiszállt a bajnoki címért folyó versenyfutásból, az Eintracht nyolc év után nyert ismét Brémában. A magyar érdekeltségű csapatok közül csak a Mainz nyert, Szabics Imre a 85. percben, csereként lépett pályára.

A sérült Dárdai Pált nélkülöző Hertha BSC a Bayer Leverkusentől, a Huszti Szabolcsot végig a soraiban tudó Hannover 96 a Bielefeldtől, a Szélesi Zoltán nélkül felálló Cottbus pedig a Bayern Münchentől kapott ki.

Szabicséknak - csakúgy, mint az Aachennek - győzelmük ellenére már csak matematikai esélyük van a bennmaradásra.

Bundesliga, 33. forduló:
Borussia Dortmund - Schalke 04 2-0 (1-0)
gól:
Frei (44.), Smolarek (85.)

Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 1-2 (1-1)
gól:
Hunt (34.), illetve Amanatidisz (13.), Naldo (69., öngól)

1. FC Nürnberg - Hamburger SV 0-2 (0-2)
gól: Van der Vaart (39.), Jarolim (41.)

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2-3 (1-2)
gól:
Pantelic (32.), Giménez (51.), illetve Callsen-Bracker (13.), Voronyin (34.), Schneider (64., 11-esből)

VfL Bochum - VfB Stuttgart 2-3 (2-1)
gól
: Schröder (4.), Maltritz (42.), illetve Hitzlsperger (24.), Gomez (61.), Cacau (72.)

Arminia Bielefeld - Hannover 96 3-1 (2-1)
gól:
Wichniarek (22.), Böhme (32.), Vata (65.), illetve Rosenthal (31.)

Alemannia Aachen - VfL Wolfsburg 2-2 (0-0)
gól:
Lehmann (65., 11-esből), Németh (68.), illetve Lamprecht (81.), Klimowicz (85.)

FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 3-0 (2-0)
gól:
Zidan (32., 11-esből), Ruman (45.), Feulner (72.)
kiállítva: Gohuri (87., Mönchengladbach)

FC Energie Cottbus - Bayern München 0-3 (0-2)
gól: Makaay (33., 11-esből), Van Buyten (35.), Santa Cruz (61.)

Ruhr-vidéki derbire készül a Schalkehttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070511topligakhoz.html?pIdx=3