Vágólapra másolva!
Bár a félidőben még kétgólos hátrányban volt, végül 4-3-as győzelmet aratott a Real Madrid az Espanyol ellen a Primera División 34. fordulójában. A királyi gárda ezzel megelőzte a Barcelonát, amely vasárnap a Betis ellen lép pályára, és ha begyűjti a három pontot, akkor visszaveszi az első helyet. A Sevilla sem akar leszakadni a nagy párostól, és a Recreativo elleni győzelmével továbbra is van esélye az aranyra.

Már a második percben veszélyeztette a Real az UEFA-kupa-döntőre készülő Espanyol kapuját, Van Nistelrooy fordulásból tüzelt, de Kameni magabiztosan hárította a labdát. A 15. percben az addig nem sokat mutató vendégek egy villámgyors kontrával elcsöndesítették a Bernabéu népét, Rufete és Jonatas kényszerítőzött, előbbi aztán jobbról középre tette a labdát, amit Pandiani ballal vágott a hálóba.

A madridiak Diarra fejesével jelezték, hogy éledeznek a sokkból, de Kameni ezt a párharcot is nyerte. Ugyanakkor a túloldalon a második épkézláb akció megint góllal végződött, ismét Rufete volt a feladó és Pandiani a befejezőember, a beadásnál a két belső védő Casillast várta, aki nem jött, az uruguayi csatár pedig ballal a bal felsőt választotta.

Roberto Carlos, aki balhátvéd létére mindkét Espanyol-gólnál valahol a félpályánál sétált, egy rá jellemző rakétával próbálta meglepni Kamenit, de a vendégek kapusa a léc fölé simogatta a bombát. Pár perccel később szépített a Real, Raúl lágyan emelt középre, Roberto Carlos továbbcsúsztatta a labdát, amit Van Nistelrooy belsőzött a léc alá az ötösről. Amikor a hazai drukkerek végre elkezdtek volna reménykedni, hogy talpra áll csapatuk, jött az újabb katalán fricska, Moha passza után Pandiani lesgyanús helyzetből lőtt mérnöki pontossággal, a ballábas löket a jobb kapufáról vágódott a hálóba, miközben az összes Real-védő a kezét emelgetve reklamált.

A Roberto Carlos, Van Nistelrooy duó újabb közreműködése kishíján ismét gólt fialt, de a holland hiába vette mellre a brazil beadását, a léc alá tartó pörkölését Kameni bravúrral fölétolta. A félidő végére még maradt egy vitatott szituáció, Moha centerezése a felugró Cicinho kezét érintette, de a bíró nem ítélt büntetőt.

A fordulás után 25 másodperc alatt helyzetbe kerültek a blancók, de a csereként pályára lépő Reyes gyengén az oldalhálóba helyezett. A 49. percben viszont összejött a szépítés, Roberto Carlos sokadik jó labdáját Van Nistelrooy tette tovább csodálatos mozdulattal, sarokkal a levegőben, Raúl pedig mellel megszelidítette, aztán a rövidbe vágta.

A madridiak kapitánya kedvet kapott holland kollegájától, mert ő is sarokkal bravúrkodott, de utána a lövés már nem lett elég precíz. Nyolc perccel Raúl gólja után egyenlített a Real, Emerson küldte a védők mögé a labdát, amire Chica, illetve Higuaín rajtolt, de jött Kameni is, és bár a kameruni kapus elütötte a labdát (csapattársával együtt), az éppen Reyes elé került, aki bal külsővel az üres kapuba lőtt. Reyes passza után Van Nistelrooy már a vezetést szerezhette volna meg a blancóknak, de kissé hosszan vette át a labdát és éles szögből is lőtt, pedig a passzolással jobban járt volna, mert így Kameni védett.

Forrás: EPA

Van Nistelrooy két madridi gólból vette ki a részét, egyet lőtt, majd egyet előkészített egy pazar sarkazós passzal

Ernesto Valverde, talán már a glasgow-i UEFA-kupa döntőre gondolva, lehozta Pandianit, akit Luis García váltott, és a friss erő meg is tornáztatta Casillast, a kapus később is kifogott a csatáron, amikor ziccerben leszedte a lábáról a labdát. A 88. percben siker koronázta a fővárosiak erőfeszítéseit, Higuaín kihasználta, hogy Chica bizonytalankodott, és becsúszva elvitte a labdát, majd Reyeshez passzolt, aki remek mélységi átadással hozta helyzetbe a francia-argentin kettős állampolgárságú társát, aki jobbal a rövidbe gurított, ezzel a Real Madrid megelőzte a Barcelonát, és élre állt, de a címvédő visszaveheti az első helyet, ha vasárnap legyőzi a Betist.

A másik szombati meccsen is egy UEFA-kupa-finalista volt az egyik szereplő, a Sevilla a Recreativót fogadta, és már az első percben kialakított két helyzetet, de Laquait előbb egy bátor kivetődéssel mentett, majd Aitor Ocio bombáját tolta fölé. A Recre kapusa Jesús Navas veszélyesen csapódó beadását is hatástalanította, de a a 14. percben már tehetetlen volt, Jesús Navas szerzett labdát, ami felpörgött, Luis Fabiano továbbcsúsztatta, Maresca pedig mellel maga elé tette, aztán fordulásból, 14 méterről kilőtte a jobb alsót.

Forrás: EPA

Ez nem a hosszútávfutó magányossága, hanem Maresca gólöröme

Nem álltak le a hazaiak, Jesús Navas löbbölése után sokan már a kezüket emelve ugrottak fel székükről, de a labda centikkel a léc fölött húzott el, és a félidő végére a látogatók is felbátorodtak, Palop rosszul sikerült kijövetele után Luis Fabiano fejjel tisztázott a saját kapuja előtt. Palop nem sokkal később jóvátette hibáját, Sinama-Pongolle fejesét óriási bravúrral ütötte ki.

A Recre a fordulás után is mindent megtett az egyenlítésért, de a Sevilla rutinosan őrizte az előnyét, sőt, még növelte is, amikor Luis Fabiano lerántásáért tizenegyeshez jutott, amit a sértett emelt a kapu közepébe. A remekül küzdő huelvai gárdának azért sikerült a becsületgól megszerzése, Escude fenékkel tette arrébb a labdára rajtoló Uchét, a büntetőt pedig Jesús Vázquez nagyon kicentizte, a lécről vágódott a gólvonal mögé a nagy erővel meglőtt játékszer. A Sevilla a diadallal tapad a tőle kettő, illetve egy pontra lévő Real, Barca duóra.

A másodosztályban is zajlanak az események, és fény derült a második feljutó kilétére is, a Murcia három év szünet után került vissza az élvonalba, miután 1-1-es döntetlent játszott a La Ponferradina otthonában.

Bár a csapatnak még öt meccse hátra van a pontvadászatból, már biztosan nem végezhet a harmadiknál rosszabb helyen. Az éllovas Valladolid három héttel ezelőtt bebiztosította feljutását, s ezt teheti vasárnap az Almeria is, amely sikere esetén 26 év után lehet ismét tagja a legjobbak mezőnyének.

Primera División, 34. forduló:
Real Madrid - Espanyol 4-3 (1-3)
gól:
Van Nistelrooy (29.), Raúl (49.), Reyes (57.), Higuaín (88.), illetve Pandiani (15., 25., 33.)

Sevilla - Recreativo Huelva 2-1 (1-0)
gól:
Maresca (14.), Luis Fabiano (82., 11-esből), illetve Jesús Vázquez (88., 11-esből)

Folytatódik a spanyol versenyfutás az aranyérthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070511topligakhoz.html?pIdx=2