Vágólapra másolva!
Már csak egy meccsre van attól a West Bromwich Albion, hogy kiharcolja az élvonalba jutást. Szerdán este Gera Zoltánék a visszavágón is legyőzték a Wolverhamptont, a magyar játékos végig a pályán volt az 1-0-s birminghami sikerrel záruló találkozón. Geráék ellenfele a május 28-i fináléban - amelyet a Wembleyben rendeznek - a Derby County lesz.

"Nagyon örülök a továbbjutásnak" - mondta Gera Zoltán. "Számítottam rá, hogy a kezdőcsapatban kapok helyet, örülök, hogy végig a pályán voltam. Nagyon elfáradtam, alaposan kihajtottam magam. A megszokottnál ezúttal több volt a védekező feladatom, ami nem meglepő, hiszen tudtuk, hogy ha nem kapunk gólt, akkor már nagy baj nem lehet, már egy döntetlen is a mi továbbjutásunkat jelentené.

Bár kevésbé bátran mehettem előre, de ennek ellenére azért sikerült veszélyeztetnem: az első félidőben egy beadásra együtt érkeztünk a kapussal és az egyik védővel, de a labda végül kifelé pattant rólunk. Nem sokkal később lövőhelyzetbe kerültem, távolról lőttem laposan a jobb sarok mellé. A második félidőben pedig volt egy három-négy cselből álló sorozatom, aminek a végén betörtem a büntetőterületen belülre, de az egyik védő kibillentette az egyensúlyomból, a másik pedig tisztázott. Határeset volt, bár tisztában vagyok vele, hogy ilyen kiélezett szituációban nehezen fújnak be 11-est.

A meccsen kaptam egy komoly rúgást is - még az első félidőben -, ezt követően lent is maradtam, szerencsére megúsztam sérülés nélkül. Extravastagságú sípcsontvédőt használok, de még így is maradtak nyomai a durva belépőnek.

Végül egy fejesgóllal megszereztük a győzelmet, ezután óriási ünneplés kezdődött. Amely kicsit formabontó is volt, hiszen a szurkolóink beszaladtak a pályára, és ott ünnepeltek, ugyanúgy, mint amikor kiharcoltuk a bentmaradást a Premier League-ben.

Természetesen az öltözőben is nagy volt az öröm, edzőnk azonban lehűtötte a kedélyeket. Mondta, hogy még semmi nem dőlt el, hiszen hátravan a Derby elleni meccs, és ha ott veszítünk, az sokkal jobban fog majd fájni, mintha most estünk volna ki. Tony Mowbray éppen ezért kért mindenkit, hogy fejben már most kezdjen el készülni a mérkőzésre, amelynek óriási lesz a tétje.

Nekem is nagy dolog lesz, hogy az új Wembleyben játszhatok, egy igazi médiaesemény lesz a meccs. Óriási készülődés előzi meg a találkozót, már megkezdődött a jegyárusítás is. Angliában 'a 60 millió fontos meccsnek' nevezik a döntőt, hiszen ennyit ér az, ha valaki sikerrel veszi az akadályt.

Kicsit most lerövidült a szabadságom, hiszen még fontos napok állnak előttünk, de ennek most természetesen nagyon örülök, hiszen óriási dolog lenne kiharcolni a feljutást."