Vágólapra másolva!
Andres Palop, a címét az Espanyollal szemben büntetőpárbajban megvédő Sevilla labdarúgócsapatának kapusa szerint csak szerencséje volt a 11-eseknél, ezért nem ő a glasgow-i UEFA-kupa-döntő hőse.

"A 11-esek olyanok, mint a lottóhúzás. Szerencsém volt, hogy hármat is kivédtem, éppen ezért nem vagyok hős, csak egy játékos a csapatból. Ez a győzelem nem az enyém, hanem mindenkié az együttesből!" - mondta a hálóőr, aki ugyanakkor hatalmas, félpályás kidobásával gólpasszt is adott Adrianónak a Sevilla első találatánál.

A 34 éves Palop az elmúlt szezon elején szerződött az immár kétszeres UEFA-kupa-győztes Sevillához Valenciából, ahol hat éven át volt Santiago Canizarez cseréje.

Juande Ramos vezetőedző az ünneplés pillanataiban sem feledkezett meg gárdája előtt álló további feladatokról: "Nagyon elégedett vagyok, hogy nyertünk, különösen azért, mert tudom, milyen nehéz volt elérni ezt a sikert. Ez a diadal optimizmussal tölt el a bajnoki címért folyó versenyfutást és a spanyol kupadöntőt illetően is. Az itt megszerzett önbizalomnak köszönhetően még idén további trófeákat szerezhetünk a klubnak".

A szakember a mérkőzés kapcsán elmondta, hogy szerinte a Sevilla megérdemelten nyert, mivel jobban játszott és egy pillanatra sem volt hátrányban, sőt, 2-1-nél többször eldönthette volna a mérkőzést, azonban az egyenlítés révén egy hihetetlen izgalmas tizenegyespárbaj következhetett. Egyúttal jelezte, az Espanyol nagyszerű ellenfél volt, amely elsősorban azért maradt alul, mert saját gárdája tavalyi menetelése során megszerzett tapasztalata révén rutinosabb volt.

"Ez egy csodálatos év számunkra! A Barcelona elleni Szuperkupa elhódításával kezdődött, és most elkönyvelhetjük, hogy ismét kvalifikáltuk rá magunkat" - zárta mondandóját Ramos, akinek csapata még triplázhat is, hiszen négy fordulóval a bajnokság vége előtt mindössze két pont a hátránya a listavezető Real Madriddal szemben, illetve bejutott a Spanyol Király-kupa fináléjába is, ahol a Getaféval találkozik majd.

Legutóbb 1985-ben és 1986-ban a Real Madridnak sikerült egymás után kétszer elhódítania a trófeát, a jogelőd Vásárvárosok Kupáját is figyelembe véve további két spanyol együttes, a Barcelona és a Valencia hajtotta végre ezt a bravúrt.