Vágólapra másolva!
A német Herbert Fandel fújja majd a sípot a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai, athéni döntőjében, amelyben az AC Milan az FC Liverpoollal csap össze.

A német szövetség az UEFA tájékoztatására hivatkozva azt közölte, hogy a 43 éves játékvezető segítője két honfitársa, Carsten Kadach és Volker Wezel lesz. A negyedik bíró szerepkörét Florian Meyer látja el. Fandel vezette tavaly az UEFA-kupa fináléját, a nyári, németországi világbajnokságon azonban nem szerepelt.

Az olasz sajtó kitért arra, hogy a Liverpool még nem nyert meccset Fandel bíráskodásával, a Milan viszont mind az öt találkozóján győzött, amikor a kyllburgi sípmester dirigált.

Mintegy 7500 rendőr és az őrző-védő szolgálatok több ezer munkatársa ügyel a döntő biztonságos lebonyolítására Athénban. Az FC Liverpool és az AC Milan táborából várhatóan 50 ezren utaznak el a görög fővárosba, közülük legalább 15 ezren belépő nélkül.

"Minden egységünk maximális készültségben van, azon leszünk, hogy a két szurkolósereg se a repülőtéren, se a stadionban, se másutt ne találkozhasson egymással" - nyilatkozta a helyi rendőrség illetékese.

Forrás: EPA

Fandel vezette a tavalyi UEFA-kupa-döntőt

Athénban újra "beüzemelték" a 2004-es nyári játékokra létrehozott biztonsági rendszert, három szűrőövezetet alakítottak ki, kamerákkal és helikopterekkel figyelik a tömeget, az Olimpiai Stadion környékén pedig szigorúan korlátozzák a személyautó-forgalmat.