Vágólapra másolva!
Hétfőn rendezik a West Bromwich Albion-Derby County  mérkőzést a Wembleyben, ez a találkozó dönt arról, hogy melyik csapat jut fel a Premier Leauge-be. A meccsre pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, így Geráék garantálnak telt ház előtt játsszák majd a sorsdöntő összecsapást. A magyar játékos csapattársaival szerdán feltérképezte az újjáépült stadiont.

"Pihenőnapot kaptunk, és úgy döntött a csapat, hogy elutazunk megnézni a Wembleyt" - mondta Gera. "Benéztünk a legfontosabb helyekre, az öltözőbe, a játéktérre. Nagyon impozáns a létesítmény, ám az némileg meglepő volt, hogy a pálya nem volt olyan tökéletes állapotban, mint az Angliában megszokhattuk. A hétvégén még rendeznek meccset a Wembleyben, így kérdéses, milyen lesz majd a talaj hétfőn, de természetesen nem ezen dől el a feljutás."

A West Bromwich Albion körül továbbra is óriási a felhajtás, a megszokottnál jóval komolyabb érdeklődés övezi a gárda edzéseit is. A birminghamiek menedzsere, Tony Mowbray ugyanakkor fokozottan ügyel arra, hogy Geráék ne térjenek el a megszokott ritmustól, a szakvezető szerint minden szokásostól eltérő dologgal csak fokozná a játékosaira nehezedő már-már elviselhetetlen nyomást, ami többek között a feljutással együtt járó hatalmas pénz (60 millió font) és az és a nagy médiaérdeklődés miatt van. Mowbray eltekint a kétnapos összetartástól is, Geráék mindent ugyanúgy csinálnak, mint korábban az idegenbeli találkozók előtt. A szakember csak közvetlenül a meccs előtt dönt majd arról, melyik tizenegy játékosnak szavaz bizalmat.

Gera Zoltán természetesen bízik csapata sikerében és abban is, hogy ő is részese lehet a győzelemnek. A magyar játékos elmondta, jó erőben érzi magát, így nagyon várja már a találkozót. Kisebb zavart okozott viszont az, hogy az egyik edzésen ráesett a kezére. Szerencsére nem a korábban műtött keze bánta az esést, ám így is elég erős fájdalmai vannak, noha ezek szerencsére nem akadályozzák őt a játékban és az edzésekben.

Gera a hétfői meccs miatt csak később csatlakozik majd a magyar válogatott keretéhez, amely előbb Görögországban, majd Norvégiában lép pályára Eb-selejtezőn.