Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának csütörtöki döntése értelmében megkapta az élvonalbeli szerepléshez elengedhetetlenül szükséges rajtengedélyt a  Tatabánya, a REAC, a Fehérvár, illetve a jelenleg másodosztályú Ferencváros, és Felcsút.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a Vác fellebbezését a testület, tekintettel a változatlanul hiányzó dokumentumokra, elutasította.

A végső s megfellebbezhetetlen határozat meghozatala előtt a döntéshozók még egy utolsó egyeztetést tartottak a Ferencváros képviselőivel, Dámosy Zsolt klubelnökkel és Hermány Csabával, a futballcsapatot működtető zRt. igazgatóságának elsőszámú vezetőjével, akik bemutatták nekik azokat a meggyőző iratokat, amelyekkel alátámasztották: az elmúlt évtől eltérően megkaphatja a nagy múltú egyesület az élvonalbeli induláshoz elengedhetetlenül szükséges licencet.

Az MLSZ-től származó információ szerint a konstruktív együttműködést mindkét fél elismerően hangsúlyozta, kiemelve a szövetség illetékes munkatársainak nemcsak korrekt együttműködését, hanem segítőkészségét is.

"Minden korábbinál körültekintőbb és lelkiismeretesebb munkát végeztek azok, akiknek feladata a licenckérelmek elbírálása volt" - értékelte mind az első-, mind a másodfokon döntők tevékenységét Kisteleki István, az MLSZ elnöke. "A végeredmény egyben azt is jelzi, hogy kifejezetten hasznosak voltak azok a konzultációk, amelyeket munkatársaink, élükön Gertner Zoltán licenceljárási igazgatóval folytattak az érintett klubok irányítóival, tulajdonosaival, s önkormányzati képviselőkkel. Örülök, hogy végül így alakultak a függőben lévő ügyek, s az elmúlt esztendőhöz képest békés, nyugodt légkörben, s főleg már most, minden határidőt betartva lehetett meghozni a jórészt pozitív döntéseket."