Vágólapra másolva!
Németh Krisztián és Simon András az FC Liverpool labdarúgócsapatához szerződött, tájékoztatták a sajtót a játékosokat képviselő Careers Management Group Liverpoolban tartózkodó vezetői.

A szerződés értelmében az angol klub Németh és Simon játékjogát megvásárolja, és a két fiatal labdarúgó ennek szellemében már alá is írta öt évre szóló kontraktusát az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, az idei évben a BL-döntőig jutó csapathoz.

Németh Krisztián és Simon András pénteken orvosi vizsgálatra utazott ki Liverpoolba Rafael Benitez menedzser kérésére, és a csapat Melwood-i főhadiszállásán a spanyol tréner jelenlétében látták el kézjegyükkel azt a szerződést melynek értelmében június végén már mindketten Liverpoolban kezdik el a felkészülést.

A klub hivatalos honlapja úgy tudja, a 18 éves Németh Krisztiánnak és a 17 éves Simon Andrásnak egyaránt profi szerződést kínált a Liverpool, aminek értelmében a fiatal játékosok nem az életkoruknak megfelelő korosztályos csapatokhoz, hanem a szintén Rafael Benitez közvetlen irányítása alatt álló Liverpool reserve (tartalék) csapatához kerülnek.

A két játékos jövőjével kapcsolatos tárgyalások teljes titokban zajlottak az elmúlt fél évben, melynek során a Liverpool szakmai stábja számos alkalommal látta edzéseken és mérkőzéseken a labdarúgókat, illetve Liverpool szakmai stábjának több tagja tett látogatást az agárdi Sándor Károly Akadémián.

Az Agárdon folyó szakmai munka, és az ottani körülmények rendkívüli elismerést váltottak ki a Benitez vezette szakmai stábból, akik szerint a két csatár az agárdi alapoknak, és az MTK-nál végzett edzésmunkájuknak köszönhetően minden különösebb nehézség nélkül illeszkedhet majd be az Angliában megszokott szakmai munkába.

A megegyezést rendkívüli módon segítette, hogy az MTK a Liverpool kérésére hozzájárult ahhoz, hogy Németh és Simon az itthon zajló bajnokság lezárulta előtt kiutazzon Liverpoolba.
A Liverpool a BL döntő másnapján kérte, hogy pénteken kerüljön sor az orvosi vizsgálatra mert az utolsó munkanapja a szabadságolások előtt Rafael Beniteznek és az orvosi illetve edzői stábnak.

A két játékos hazaérkezése után, várhatóan vasárnap a déli órákban sajtótájékoztatón ismerteti a szerződés aláírásának körülményeit.

(MTI) / [origo]