Vágólapra másolva!
 

A Celtic FC érdeklődik a Szpartak Moszkva brazil középpályása, Mozart iránt. A 27 éves játékos 2005-ben szerződött Oroszországba, miután több mint 100 mérkőzésen szerepelt a Serie A-ban a Reggina színeiben. Eközben a városi rivális Rangers FC a PSV Eindhoven amerikai válogatott szélsőjére, DaMarcus Beasleyre hajt, aki a nemrég véget ért idényt kölcsönben a Manchester Citynél töltötte.

Ümit Özat, a Fenerbahce tapasztalt hátvédje hároméves szerződést írt alá az 1. FC Köln együttesével. A középpályásként is bevethető futballista a török válogatott színeiben bronzérmet szerzett a 2002-es világbajnokságon.

A Real Zaragoza brazil válogatott balhátvédje, Gustavo Nery vissza kíván térni előző csapatába, a Corinthiansba, miután a spanyoloknál alig kapott játéklehetőséget. A francia kupagyőztes FC Sochaux képviselői ezalatt a brazil klub vezetőivel tárgyalnak a középhátvéd Fabiano Ferreira leigazolásáról.

A nemrég UEFA-kupa döntőt játszott RCD Espanyol irányítója, Iván de la Pena hamarosan meghosszabbítja nyáron lejáró szerződését a klubbal. A tar futballista 2002-ben szerződött a barcelonai egyesülethez, állítása szerint a kék-fehéreknél szeretné befejezni pályafutását. A példa azonban nem ragadós, Quique Álvarez, a Villarreal CF középhátvédje kontraktusa lejártával valószínűleg a Levante UD-be igazol. A 31 esztendős védő 2000-es érkezése óta közel 200 mérkőzésen szerepelt az együttesben.

A Portsmouth FC érdeklődik a Paris-SG csatára, Bonaventure Kalou iránt. A rendkívül gyors támadó (aki egyébként a Chelsea FC-ben futballozó Salomon Kalou bátyja) az elefántcsontparti válogatott tagjaként szerepelt, sőt gólt is szerzett a tavalyi világbajnokságon.

A skót Hibernian FC kapusproblémáit a Chelsea FC tartalékcsapatában edződő Yves Ma Kalambay leigazolásával oldaná meg. Meghosszabbította szerződését a West Ham United izraeli válogatott középpályása, Yossi Benayoun. Az új kontraktus 2012-ig köti a Kalapácsosokhoz a gólerős játékost.

Az Aston Villa és a Blackburn Rovers mellett a West Ham United is szívesen megvenné a Liverpool FC-től Craig Bellamyt. Az angol élklubok csábítása ellenére hat évvel meghosszabbította szerződését a Sporting CP tehetséges középpályása, Joao Moutinho. Az észt válogatott kapusa, Mart Poom várhatóan a Premier League-ből nemrég kiesett Watford FC-be szerződik. A veterán hálóőr az utóbbi két évben az Arsenal FC harmadik számú kapusa volt.

A Palermo a nyáron eladja két játékosát, a középhátvéd Giuseppe Biavát és a támadó középpályás Franco Brienzát. A Fiorentina a másodoszályú Albinoleffe védőjét, Riccardo Colombót szemelte ki. Az Empoli FC argentin középpályása, Sergio Almirón iránt a Juventus FC mellett a CSZKA Moszkva és a Szpartak Moszkva is érdeklődik.

A francia élvonalban szereplő Valenciennes FC veterán hátvédje, Maxence Flachez szülővárosa csapatába, a másodosztályú Grenoble Foot 38-ba igazol. Flachez a brazil Matheus Coradini Viviant pótolja majd, akit a feljutást kiharcolt FC Metz csábított el a kiscsapattól.

Sergiu Radu mellett Vlad Munteanut is szerződtette a következő idényre VfL Wolfsburg. Az Energie Cottbus körülbelül négy és félmillió eurót kasszíroz a két román játékosért, akik főszerepet játszottak abban, hogy a keletnémet csapat kiharcolta a bennmaradást a Bundesligában. A Németországban igen nagyra becsült fiatal balhátvéd, Marcell Jansen aláírta 2011-ig szóló szerződését a Bayern Münchennel - a 14-szeres válogatott játékos eddigi pályafutása során a Borussia Mönchengladbachot erősítette, amely a szezon végén búcsúzott az első osztálytól. Megindul a "kivándorlás" a szintén kiesett FSV Mainz 05 csapatából is: Mohamed Zidan, Nikolcse Noveszki és Manuel Friedrich mellett valószínűleg távozik a csapattól Fabian Gerber is, akiért az Eintracht Frankfurt jelentkezett be.

www.global-soccer.eu