Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion hétfőn 1-0-ra kikapott a Wembleyben rendezett, Derby County elleni találkozón, ami azt jelenti, hogy Gera Zoltán csapata épp a siker kapujában, a Premier League küszöbén botlott meg. Az angol másodosztályú rájátszás döntő találkozóján a magyar légiós jól játszott, több helyzete is volt, ám ezúttal ez is kevés volt az üdvösséghez. A WBA edzője, Tony Mowbray a rangadó másnapján kijelentette: bár korábban nem akartak megválni a kulcsjátékosoktól, most, hogy nem sikerült a feljutás, a csapat vezetése nem áll útjába azoknak, akik el akarják hagyni a klubot.

Angol lapvélemények szerint Gera Zoltánon kívül Curtis Davies, Jason Koumas és Diomansy Kamara is elhagyhatja Birminghamet a közeljövőben, pontosabban a kvartett tagjai lehetnek a legkapósabb WBA-játékosok a nyári átigazolási szezonban. Sokak szerint ezzel, hogy a birminghami klub nem jutott fel az első osztályba, borítékolható, hogy a gárda alapemberei nem szeretnének még egy évet a másodosztályban tölteni.

"Fogalmam sincs, hány játékosunk marad velünk a következő idényre. Egy biztos, csak azokat marasztalom, akik maguk is maradni szeretnének" - nyilatkozta Tony Mowbray menedzser. "Csak akkor érhetünk el sikereket, ha a csapatszellem és a bajtársiasság egyaránt megvan a játékosokban, ha bárki távozni akar, tudja, hol az irodám."

A kissé lemondó szavak után a tréner arról is beszélt, hogy nyáron mindenképp szeretné új igazolásokkal megerősíteni a keretet. "Minden menedzser szeretné az általa legjobbnak tartott futballistákat a klubjához csábítani, hétfői ellenfelünk, a Derby County edzője például hét játékost is meg tudott szerezni a legutóbbi átigazolási időszakban. Meglátjuk, milyen lehetőségeink lesznek, mindenesetre ha lesznek érkezők, biztosan lesznek távozók is."

Jonathan Greening szintén a nagycsapatok célkeresztjébe kerülhet - a birminghamiek középpályása a következőket mondta várakozásairól: "Együtt marad-e a keretünk? A vezetőket kellene erről kérdezni, ám tény, nagyon nagy bevételtől esett el a klub a hétfői vereség miatt. Kíváncsi vagyok, mit hoznak a következő hetek. Egy biztos, több WBA-játékos iránt is érdeklődnek, Kamarát például az AS Roma vinné, a legtöbben pedig - szerintem érthető módon - a Premier League-ben szeretnének futballozni."

Gera Zoltánt a téli átigazolási időszakban nem engedte el a WBA, pedig a Middlesbrough többször is bejelentkezett érte - Mowbray mester szavai után nem lenne meglepő, ha egy újabb ajánlatra már nem mondanának nemet a birminghamiek. Az is igaz, friss érdeklődőről egyelőre nem írnak az angol lapok.