Vágólapra másolva!
Szerdán, az Üllői úti stadionban mutatták be az Életem a Fradi című könyvet, amelyben az egyetlen magyar Aranylabdás, Albert Flórián idézi fel pályafutása és élete legemlékezetesebb pillanatait.

"Négy hónap alatt készült el a könyv, mivel én is élvonalbeli futballista voltam és korban is közel állok Flórihoz. Jól haladtunk, hiszen kitűnően ismerem azt az időszakot, amelyről írtunk" - mondta Kiss László, a könyv szerkesztője. "Ráadásul Flórihoz hasonlóan én is sérülés miatt kényszerültem befejezni pályafutásomat, ezért pontosan tudom, mi játszódik le ilyenkor az emberben."

Albert Flórián 1967-ben kapta meg az Aranylabdát és 1974. március 17-én vonult vissza."Nem ez az első életrajzi könyv, amely rólam készült, de ez az első, amely ilyen formában megjelenik" - mondta Albert. "Visszavonulásom után Hoffer József, az MTI munkatársa írt rólam egy hasonló művet, akkor azonban megjelenés előtt a kéziratot be kellett mutatni az arra illetékes hatóságnál. A kéziratra azt mondták, hogy nagyon jó, de sajnos papírhiány miatt a könyv nem jelenhet meg. Szerencsére ezúttal bőven volt papír."

Az "Életem a Fradi" című könyv a Nemzeti Sport gondozásában jelenik meg, ára 5900 forint. Kálnoki Kis Attila, a lap főszerkesztője azt mondta: bízik benne, hogy ez a kiadvány ugyanolyan sikeres lesz, mint a Puskás Ferencről készült mű, illetve az 1956-os év magyar sportjával foglalkozó "Vér és aranyak" című kötet.